22 / 03 / 18

Lleida es prepara per a la Fira de Titelles

La vint-i-novena edició de la fira es realitzarà els dies 4, 5 i 6 de maig, comptarà amb 17 estrenes i fins a un total de 101 actuacions.

Aquest matí s’ha presentat al teatre La Llotja una Fira de Titelles de Lleida que no para de créixer. Superant els ja impressionants números de l’edició del 2017, aquest any portarà a 26 companyies i espera superar els 40.000 espectadors.

L’alcalde de Lleida, Àngel Ros, i els responsables del Centre de Titelles de Lleida, Oriol Ferre i Elisabet Vallvé, han presentat l’edició del 2018 que ve marcada pel prestigiós guardó que va rebre recentment, el Premi Nacional de Cultura 2018. L’acte ha comptat també amb la companyia de la regidora de Cultura, Montse Parra, la Vicepresidenta de la Diputació de Lleida, la Rosa Pujol i el responsable de Cultura de la Generalitat a Lleida, Josep Borrell.

Aquesta nova edició de la fira porta major diversitat pel que fa a les companyies participants, 26, de les quals 10 són catalanes, 8 provenen de diferents autonomies de la península i 8 més són de representació estrangera, en contrast amb el balanç de l’any passat que deixava 17 companyies catalanes per 5 espanyoles de 28 totals.

Però la Fira no és atractiva només per als espectadors, el sector professional també té un ull posat en l’esdeveniment, ja que comptarà amb l’assistència de fins a 150 programadors catalans, estatals i internacionals. Tot un reclam per a les companyies teatrals.

Com ja és habitual, la Fira comptarà amb moltes propostes adreçades als infants d’entre 3 i 6 anys, com Chorpatélicos de Titiriteros de Binéfar, Mr. Train de Trukitrek, Historia de un calcetín de La Canica, El cielo de los osos de Teatro Gioco Vita, Plastico de Puzzle Theatre, Bout à Bout de Le Clan des Songes e Historia de una semilla de La Maquiné.

Els espectacles familiars també tenen, com sempre, un lloc destacat en aquesta 29a Fira. Podrem gaudir de companyies de casa, companyies lleidatans com JAM amb el seu espectacle Hats i Instantropia. Els badalonís Xirriquiteula Teatre sumen el seu espectacle Laika en aquesta franja i Mimaia Teatro arriba amb el seu Roig Pèlboig.

Entre els espectacles familiars hi trobarem Kumulunimbu, de la catalana Cia. Ortiga; una historia d’amistat entre una nena i un núvol, que parla sobre la valentia, la injustícia, les migracions i la permanent esperança dels seus protagonistes; l’Espai Munta Titella de Galiot Teatre, Heliko de El Sidral i Music Box de Grib/Fadunito.

A2manos presenta per a les famílies el seu espectacle El Cruce, un espectacle gestual en que es manipulen les peces d’un joc de tangram i aque s’estrenarà per primer cop a Lleida, en el seu format carrer.

Les internacionals Di Filippo Marionette (Itàlia), Vincent de Rooij (Holanda), Brunette Bros (Dinamarca) vindran a Lleida amb els seus Appeso ad un Filo, Barko i The greatest and 2nd Smalles Circus in the World, respectivament.

En darrer lloc i també en aquesta franja, des de Castella i Lleó, Alauda Teatro ens aproparà Cristóbal Purchinela.

La 29a. Fira de Titelles de Lleida ve carregada de moltes propostes i molt interessants. No us la deixeu perdre!

 

 

Comments are closed.

Pin It on Pinterest

Share This