Notícies novetats, curiositats, experiències club... Notícies novetats, curiositats, experiències club...
11 / 06 / 21

L’Esbaiola’t torna a la seva cita estiuenca a les Valls d’Àneu amb més força que mai i un programa de luxe

L’Esbaiola’t torna aquest estiu del 15 al 18 de juliol a les Valls d’Àneu, i ho fa amb més força que mai. El festival, que organitza la Companyia de Comediants La Baldufa i l’ajuntament d’Esterri d’Àneu, es va haver de suspendre l’any passat, una setmana abans de la seva celebració, degut a les mesures de seguretat sanitària derivades del COVID-19 i l’augment de casos al Pla de Lleida. La pandèmia continuarà condicionant la celebració del festival, ja que en aquesta edició no hi ha programades activitats gratuïtes o al carrer, però no l’evitarà i el seu esperit es mantindrà.

El cartell de l’edició d’enguany és de veritable luxe, amb un ventall d’espectacles familiars d’una gran qualitat artística, de diversos gèneres i per a tots els gustos. Un total de 22 companyies participaran a l’Esbaiola’t 2021 i presentaran 23 propostes: 14 espectacles teatrals, 5 de circ, 3 tallers i 2 instal·lacions de jocs. La majoria de companyies són catalanes, però també n’hi ha 3 d’Andalusia i 3 de franceses.

Tots els espectacles seran en espais tancats i de pagament, ja siguin a l’aire lliure o al Poliesportiu, així l’organització pot distribuir el públic de manera segura i respectant totes les mesures de seguretat. L’organització del festival destaca, entre els espectacles programats, la peça La nena dels pardals, de la companyia Teatre al Detall, que ha obtingut diversos guardons, com ara el Premi de la Crítica 2017 al millor espectacle per a públic familiar, el Premi Enderrock de la Crítica 2018 al millor disc per a públic infantil i familiar, el Premi del Públic de la Mostra Igualada 2018 al millor espectacle o el Premi Butaca 2018 al millor espectacle per a públic familiar.

També destaca l’espectacle Camí a l’Escola, de Campi Qui Pugui, Premi de la Crítica 2021 al millor espectacle familiar i premi FETEN al millor espai escènic. Al cartell també s’hi troba Esencial, de Vaiven Circo, premiat a FETEN, o companyies com Vagalume Teatro o La Rous, amb una trajectòria artística de referència a tot l’estat espanyol. En l’apartat de companyies amb espectacles singulars i fins i tot elements d’innovació hi trobem La Baldufa, que posarà en escena l’Arrivederci Confetti (Bye, Bye, Confetti), els Toi d’Abord, Cirque Entre Nous amb Encore Plus i el companyia Eia, amb Espera.

Al cartell també hi figuren companyies històriques, d’una gran trajectòria, com ara el pallasso Marcel Gros o la companyia L’Estaquirot Teatre, que presentaran l’espectacle L’aventura d’avorrir-se. També hi haurà propostes locals com ara l’Esperanceta, que farà visites teatralitzades dins l’Ecomuseu, i un espectacle de foc amb els Diables de les Valls d’Àneu.

Aquest any el festival no tindrà taquilla on comprar les entrades presencialment. Tota la venda es farà online a través del web del festival (www.festivalesbaiolat.cat). El públic podrà imprimir les entrades o dur-les en pdf al mòbil per a poder entrar als espectacles. La venda d’entrades començarà el divendres dia 25 de juny.

Publicar una opinió

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*

Pin It on Pinterest

Share This