Notícies novetats, curiositats, experiències club... Notícies novetats, curiositats, experiències club...
14 / 09 / 20

L’Esbaiola’t es reformula i es celebrarà els caps de setmana de tardor a les Valls d’Àneu

Una de les decepcions d’aquest estiu va ser la suspensió d’un dels festivals més peculiars i bonics d’arts escèniques i arts de carrer familiars, l’Esbaiola’t, que s’havia de celebrar a mitjan juliol a Esterri d’Àneu. Per causes de sobres conegudes no va poder ser. Però la Companyia de Comediants La Baldufa, organitzadors del festival, es van resistir a que la comarca perdés l’única programació d’arts escèniques professionals de què gaudia. Veien ” la necessitat de crear aquesta programació, per evitar la desconnexió cultural de la ciutadania i al mateix temps crear un espai de vincle entre l’edició 2019 i la del 2021.”  

L’Esbaiola’t de Tardor canvia alguns paràmetres del festival tal i com estava concebut per a l’estiu, per tal de fer-lo compatible amb les mesures de seguretat de la Covid-19, ja que no és pensat com a reclam turístic, sinó que és una programació pensada per al territori, per fer xarxa afavorir la cohesió social.  Per aquest motiu, la programació no és concentrada en tot un cap de setmana, amb molts espais d’actuació, molt públic i moltes companyies; sinó que és una programació espaiada en 4 mesos, amb entre 4 i 8 activitats per cap de setmana i pensada per a que el públic de la comarca hi pugui assistir.

Un altre dels objectius declarats de la reformulació de l’Esbaiola’t és el de potenciar el treball en xarxa amb el territori i establir nous vincles. Cada cap de setmana que hi hagi espectacles, també hi haurà activitats paral·leles pensades per incidir en diversos col·lectius de les Valls d’Àneu. Aquestes activitats tindran a veure amb la programació i seran pensades per aprendre, descobrir i créixer. La programació de tardor de l’Esbaiola’t l’ha organitzat La Baldufa, amb el suport de l’Institut d’Estudis Ilerdencs i la Diputació de Lleida, i la col·laboració de l’Ajuntament d’Esterri i el Consell Comarcal del Pallars Sobirà.

El 26 i 27 de setembre es podrà gaudir dels espectacles A la fresca (Anna Confetti) i Emôrio (Sound de Secà) i de dos tallers d’expressió i moviment en la percussió, a càrrec de Sound de Secà.

A l’octubre, dels dia 23 al 25, hi haurà 5 tallers de teatre per a joves a càrrec de l’actor de La Baldufa Enric Blasi, la projecció del documental Camí a l’escola i l’espectacle homònim, a càrrec de la companyia Campi Qui Pugui.

Els dies 27 i 28 de novembre actuarà a Esterri la companyia lleidatana Zum Zum Teatre, que hi representarà La gallina dels ous d’or i Gretel i Hansel, mentre que el seu director, Ramon Molins, dirigirà un taller d’improvisació al teatre i una sessió d’un Matx d’Improvisació obert al públic.

Finalment, al desembre, les activitats es duran a terme els dies 19 i 20. L’actor i dissenyador gràfic Carles Pijuan (La Baldufa) impartirà un taller d’ombres, mentre que durant els dos dies es podran veure dos espectacle de La Baldufa: Mon pares és un ogre i la seva darrera peça, La faula de l’Esquirol. La companyia Aquafonia presentarà també l’espectacle-taller Aquafonia, com sona l’aigua?.

Comments are closed.

Pin It on Pinterest

Share This