Notícies novetats, curiositats, experiències club... Notícies novetats, curiositats, experiències club...
9 / 07 / 20

L’Esbaiola’t comunica la cancel·lació de la seva 13a edició a causa de la situació sanitària al Segrià

L’Ajuntament d’Esterri d’Àneu i la Companyia de Comediants La Baldufa, organitzadors del Festival Esbaiola’t, han anunciat la cancela·lació de la 13a edició de l’esdeveniment, que s’havia de celebrar del 16 al 19 de juliol propers. L’organització assegura que la decisió s’ha pres per dos motius: “D’una banda, la situació sanitària actual no és favorable a la celebració de la tretzena edició del Festival Esbaiola’t. L’augment de brots i contagis de la COVID 19 a diverses comarques de Ponent fan que la situació sanitària no sigui adient per a celebrar el festival, ja que la major part del públic del festival ve de comarques del Pla de Lleida. Afavorir moviments de població entre regions sanitàries en aquest moment no és recomanable.”

L’altre motiu que exposen els organitzadors té a veure amb el retorn d’entrades: “El confinament del Segrià ha afectat notablement la taquilla del festival, el retorn de les entrades del públic d’aquesta comarca han fet que el festival no sigui viable. En cinc dies no hi ha hagut la suficient venda d’entrades de públic d’altres comarques que permeti substituir les que es perden del Segrià.” L’organització vol remarcar que han lluitat lluitat “fins el darrer moment per tal de poder celebrar el festival. Volem agrair a la gent del territori que any rere any fan possible l’Esbaiola’t: treballadors i treballadores municipals, empreses del Pallars, voluntariat que ens ajuden durant el festival i institucions que creuen amb el festival com la Generalitat de Catalunya, la Diputació de Lleida, l’IDAPA, la Mancomunitat de Municipis de les Valls d’Àneu i el Consell Comarcal del Pallars Sobirà.”

El capítol d’agraïments, però, també es fa extensiu a “les companyies programades aquest Esbaiola’t 2020, per la paciència que han tingut i per posar-ho fàcil en tot moment, són: Marcel Gros, Campi Qui Pugui, Zum-Zum Teatre, Sound de secà, Tombs Creatius, El Pájaro Jocs, Cia Anna Confetti, Cia La Tal, La Tresca i la Verdesca & Xirriquiteula Teatre, L’Estaquirot Teatre, Circ Vermut, Teatre al Detall, Maduixa Teatre, Cirque Entre Nous, l’Esperanceta, Solaç Centre d’Expressió Artística i Aquafonia. Totes elles estan patint els efectes de la pandèmia sobre la cultura, dels sectors més castigats i que estan rebent anul·lacions d’actuacions cada dia.” L’organització vol reconèixer la tasca dels “professionals del sector de les arts escèniques afins al festival, que fa dies que ens ajuden a fer difusió per poder fer el festival. Són organitzacions culturals, associacions professionals, companyies, altres fires i festivals i professionals independents”.

Els responsables de l’Esbaiola’t assenyalen, finalment, que cal agrair la tasca dels “treballadors i treballadores del mateix festival i a tot el públic, que han comprat entrades tot i no saber del cert si el festival es podria celebrar, que venen any rere any confiant en que la programació que trobaran serà de primera. Es retornarà l’import de les entrades a tot el públic de manera automàtica durant el proper mes.” L’organització vol enviar “el missatge que malgrat la situació de pandèmia es continuï programant cultura i sobretot, que es consumeixi arts escèniques perquè #laculturatambécura. Confiem en poder celebrar l’edició 2021 del festival amb tota normalitat, i amb més ganes i força que mai”.

Comments are closed.

  • Una iniciativa de:
    Associació Professional de teatre per a tots els públics
    Amb el suport de:
    Col·labora:
    col·labora Diputació de Barcelona                 Institut d'Estudis Ilerdencs         Diputació de Lleida        Ajuntament de Barcelona

Pin It on Pinterest

Share This