15 / 01 / 18

L’Empordanet a Escena: 10 espectacles “per als petits dels pobles petits”

Des d’aquest diumenge, els pobles de menys de dos mil habitants de l’Empordanet compten amb un nou cicle d’espectacles familiars: L’Empordanet a Escena. Neix amb el lema “Il·lusionat’’ i la voluntat d’apropar la programació d’arts escèniques per a tots els públics a poblacions que habitualment no gaudeixen d’aquesta oferta (en molts casos, ni tan sols compten amb espais teatrals específics).

Hi participen 10 municipis del Baix Empordà: Verges, Rupià, Parlavà, Jafre, Ultramort, Bellcaire, Colomers, La Tallada, Foixà i Garrigoles, que han unit esforços –amb el suport de la Diputació de Girona, el Consell Comarcal del Baix Empordà i el Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya– per donar a llum aquest cicle “per als petits dels pobles petits” que aposta per la mobilitat dels veïns dels diferents nuclis amb l’objectiu de generar l’hàbit de veure teatre.

La programació ha aixecat el vol el passat diumenge a Verges amb el globus aerostàtic ‘Tripula’ de Farrés Brothers i cia (Premi Butaca 2016 al Millor espectacle per a públic familiar), i s’allargarà fins al 10 de juny amb 9 funcions més, sempre en diumenge i a les 6 de la tarda.

La propera cita amb L’Empordanet a Escena tindrà lloc el 18 de febrer al Teatre de Rupià amb ‘Menut Cabaret’ de Sola & Tully, interpretat només a través de les mans i els objectes. Al març serà el torn de ‘Contes amagats’ de Marcel Gros (4 de març al local polivalent de Parlavà) i ‘Sóc un pallasso’ de Claret Clown, la llegenda de l’August, el primer pallasso del món (18 de març al local social de Jafre). A l’abril es podrà veure l’amistat entre una nena i un núvol que planteja la Cia. Ortiga ‘Kumulunimbu’ (8 d’abril al local nou d’Ultramort) i l’espectacle musical ‘Pianissimo Circus’ de Cirquet Confetti (22 d’abril al local social de Bellcaire). Al maig arribaran dues propostes més: la màgia i titelles de Fèlix Brunet a ‘El domador de puces’ (6 de maig a La Sala de Colomers) i els titelles de ‘A taula!’ de Peus de Porc (13 de maig al CEM l’Empordanet de La Tallada).

Farrés Brothers i cia, encarregats d’inaugurar el cicle, seran també els responsables d’abaixar el teló amb la proposta de titelles, actors i objectes ‘Operació A.V.I.’ en què imaginen com han envellit els personatges dels contes clàssics (10 de juny a la sala La Basseta de Garrigoles).

Comments are closed.

Pin It on Pinterest

Share This