28 / 05 / 19

La Tresca i la Verdesca simfònica serà una realitat a Santa Oliva en un concert amb la ContraOrquestra

Un conjunt orquestral de gairebé una cinquantena de músics, una coral infantil d’una trentena de cantaires, un dels grups de referència de la música familiar d’aquest país i molta il·lusió són els ingredients principals de l’espectacle La Tresca & CO en concert, que es podrà veure aquest cap de setmana, dissabte (18h) i diumenge (19h) al Local Cultural de Santa Oliva (Tarragona).

L’aliança entre La Tresca i la Verdesca i la ContraOrquestra, vinculada a l’Escola de Música Contrapunt, que té presència a vuit pobles del Penedès, han fet possible aquest espectacle, que va sorgir d’una proposta dels mestres i alumnes de l’escola. El grup badaloní va acceptar aquesta proposta que, en principi, pot semblar “molt grandiloqüent”, tal i com admet un dels membres de La Tresca, Jordi López, però que en realitat és una proposta “de proximitat”. “Això és així -diu López- perquè la proposta ve d’una formació que ens coneix personalment i a nosaltres ens va fer molta il·lusió, per això vam acceptar de seguida”.

La ContraOrquestra la formen alumnes i professors de Contrapunt, però també músics professionals de la zona, que tenen l’oportunitat de tocar amb una formació simfònica que té un bon nivell artístic. L’orquestra ofereix, tradicionalment, un concert per Nadal i un altre a final de curs i, habitualment, decideix una línia temàtica que en aquesta ocasió són les cançons més emblemàtiques de La Tresca. Per dur endavant el projecte, l’orquestra es va fer càrrec de la tria i els arranjaments de la majoria de les peces, tret d’una, que La Tresca va voler incloure, una peça a cappella a mig concert. En total, els temes versionats són 8, amb un bis, completant un espectacle d’una hora de durada.

Un concert simfònic és quelcom que té un punt de seriós, encotillat, però en aquest cas Jordi López explica que li han intentat donar un toc teatral: “Hem recorregut a la Iolanda Llansó -de Xirriquiteula- per tal de posar una mica d’ordre a tot el material, una mirada externa per, dins la certa formalitat de tot plegat, més de la que estem acostumats habitualment, poder donar-li un caire un pèl teatral. Per això també hem comptat amb Dani Carreras -també de Xirriquiteula- perquè ens faci un cop de mà en el disseny de la il·luminació.” A part de tot això, a l’espectacle també s’hi ha inclòs la dansa, ja que dos ballarins intervindran en un parell de peces. Les entrades es poden adquirir de forma anticipada en aquest enllaç.

Comments are closed.

Pin It on Pinterest

Share This