Notícies novetats, curiositats, experiències club... Notícies novetats, curiositats, experiències club...
26 / 02 / 19

La programació del 10è aniversari del Festival de Titelles de Barcelona inclou la preestrena del nou espectacle del Príncep Totilau

El festival de Titelles de Barcelona compleix 10 anys portant espectacles de marionetes a la ciutat. Enguany, el certamen se celebrarà el 16 i el 17 de març i programarà més de 60 funcions a càrrec de 14 companyies, 4 d’elles internacionals. A més, entre aquests espectacles hi ha una preestrena i també propostes especialment dirigides a infants de 0 a 3 anys.

En concret, la companyia del Príncep Totilau preestrena el seu nou espectacle El meu amic Brutus, una obra protagonitzada per un ós de 3 metres d’alçada –un titella hiperrealista manipulat amb tècniques d’animatrònics– que es troba perdut i desorientat als carrers de la ciutat. En Brutus s’haurà d’enfrontar a tots els reptes de convivència que ens produeixen les actuals formes de vida en una gran ciutat, i sempre acabarà posant-se al costat dels més dèbils i desafavorits, entre ells una dona sense sostre que arrossega un carro amb andròmines. L’obra vol ser una resposta humorística a situacions quotidianes. Però també parlar del dret de tothom a comportar-se lliurement als espais públics i de la necessitat de respectar la convivència, la dignitat i els drets de la resta, la pluralitat d’expressions i de formes de vida diverses.

  • Facebook
  • Twitter
  • Google+
  • Pinterest

Els dibuixos del Martí Doy que han definit els personatges de l’obra ‘El meu amic Brutus’.

La programació de companyies catalanes la completen La Caputxeta i el Follet (cia. Titelles Vergés), CircUland (La Sola cia.), Camins de llum (cia. Núria Mestres i cia. Pengim Penjam), Trobairitz (cia. Micro Troupe), Back 2 classics (cia. Planeta Trampolí) i La Caputxeta i el Follet (cia. Titelles Vergés). Les companyies internacionals que seran presents al festival són: Canapé de Polenta (Argentina), que presenta Amores en Quequen; La Perla Teatre (Xile), amb Chilecuenta: relatos mágicos del sur del mundo; Lis Ben Ci Venni (Itàlia), que aportarà l’espectacle Storie di Pulcinella, i Penélope y Aquiles (Xile), amb Todo sobre Penélope.

  • Facebook
  • Twitter
  • Google+
  • Pinterest

Penélope y Aquiles, de Xile, és una de les companyies internacionals que participa al certamen enguany, amb l’espectacle ‘Todo sobre Penélope’.

Una de les novetats d’enguany és la incorporació al programa de propostes pensades especialment per a la primera infància. Així, Poesia a la Masia, de Pamipipa; La nena dels pardals, de Tirabec; i El llop cantaire dels Tres porquets i la Caputxeta, de Pengim Penjam són espectacles que entren dins del programa per a canalla d’entre 0 i 3 anys.

El Poble Espanyol continua sent l’escenari d’aquest festival de referència que té com a objectiu reivindicar el teatre de titelles en totes les seves variants. Així, en total, el recinte acollirà més de 60 funcions de les 14 companyies en diversos horaris, entre les 11 i les 6 de la tarda, i en 9 escenaris diferents. Enguany, el festival dóna un especial protagonisme al carrer com a espai escènic, per això, la majoria dels espectacles tindran lloc a l’aire lliure. A més de veure espectacles, el públic també podrà gaudir d’un espai lúdic i de creació on titelles i públic conviuran i interaccionaran.   

El Festival de Titelles de Barcelona al Poble Espanyol es va originar l’any 1999, quan el recinte va celebrar la Concentració de Titelles del Poble Espanyol. Anys més tard s’hi va celebrar la primera edició del Festival, que any a any es va consolidant com a proposta dirigida a públic familiar.

Comments are closed.

  • Una iniciativa de:
    Associació Professional de teatre per a tots els públics
    Amb el suport de:
    Col·labora:
    col·labora Diputació de Barcelona        SGAE         Institut d'Estudis Ilerdencs         Diputació de Lleida        Ajuntament de Barcelona        INAEM - Ministerio de Cultura        

    Financiado por la Unión Europea-Next Generation EU. Proyecto financiado por el INAEM, Ministerio de Cultura y Deporte

        

Pin It on Pinterest

Share This