16 / 09 / 20

La Petita Capmany guanya el guardó al millor espectacle familiar dels Premis Barcelona Teatre

L’espectacle La Petita Capmany, de la companyia Tanaka Teatre i Fundació La Roda, va obtenir el guardó al millor espectacle familiar dels Premis Barcelona Teatre, que es decideixen per votació popular i que es van fer públics ahir dimarts. La Petita Capmany estava nominat amb A-Z (o El Misantrop), de Silvia Navarro i NAPS & COLS (Jove Teatre Regina); Els musics de Bremen, el musical (Teatre Gaudí); Geometria de Roseland Musical (Mercat de les Flors) i La Bruixa de la Tramuntana de Bitó Produccions (Teatre Lliure).

La petita Capmany es va estrenar el 20 de gener al Centre Artesà Tradicionàrius. Tanaka Teatre va acceptar la proposta de la Fundació La Roda, que va plantejar a la companyia produir un espectacle familiar coincidint amb els 100 anys del naixement de la Maria Aurèlia Capmany (escriptora, activista cultural i pionera del feminisme) i els 150 anys del naixement del seu pare Aureli Capmany (rondallaire, folklorista i restaurador del patrimoni tradicional). L’espectacle que vol ser un homenatge a una dona compromesa en la lluita per la igualtat de gènere, a l’educació en valors de l’escola republicana i a la grandesa de la cultura popular del carrer.

Després de fer un acurat treball de documentació, guiat per la Montserrat Garric i amb el suport de la família Capmany, aquest va servir de fonament per bastir l’obra, que es va assajar al Teatre de la Societat Cultural Sant Jaume de Premià de Dalt i, més endavant, en residència tècnica a l’Espai Escènic ca n’Humet.

La petita Capmany, que va fer temporada al Teatre Romea de Barcelona, es fa referència a les danses populars, els gegants i capgrossos, els titelles i les rondalles populars per tal de despertar la curiositat pel nostre llegat històric donant-li la visibilitat que es mereix. Com deia Aureli Capmany “el folklore és la petita història, la que no enganya, la que mai no han escrit els vencedors”. La peça també preten mostrar la relació entre pare i filla, la influència de l’escola i l’entorn familiar, i com aquella nena es va convertir en una dona pionera en la lluita dels drets de la dona.

Publicar una opinió

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*

  • Una iniciativa de:
    Associació Professional de teatre per a tots els públics
    Amb el suport de:
    Col·labora:
    col·labora Diputació de Barcelona                 Institut d'Estudis Ilerdencs         Diputació de Lleida        Ajuntament de Barcelona

Pin It on Pinterest

Share This