Notícies novetats, curiositats, experiències club... Notícies novetats, curiositats, experiències club...
13 / 01 / 22

La música amb la que comença el 2022

La revista Enderrock ha publicat els 10 millors discs editats al 2021 destinat a públic familiar i en el rànquing trobem delícies com les produïdes per les companyies la Tresca i la Verdesca, Samfaina de Colors i El Pot Petit. Aquests són els discs més aplaudits, que encara sonaran amb força aquest 2022.

La música és, a vegades, una actriu fonamental dalt de l’escenari i sempre és una facilitadora per sentir més i millor les històries que ens volen explicar els creadors d’arts escèniques. Les companyies professionals d’arts escèniques familiars associades a la TTP treballen les produccions musicals com el que són: una expressió artística que condueix pel món de les emocions, expliquen històries i ho fan per a tots els públics. Ho fan amb rigor. El procés de creació, edició, gravació i producció d’un disc per a públic familiar és exactament el mateix que el que segueixen les estrelles del rock que omplen estadis, encara que no es valori i consideri com a tal, moltes vegades.

La revista Enderrock publica els 10 millors discs de l’any i aquest 2021, la companyia La Tresca i la Verdesca encapçala el nombre de nominacions en aquest ranking.

El Jordi López, de La Tresca i la Verdesca, ho explica en aquest vídeo en el que, a més a més, podeu escoltar algunes de les cançons dels dos discs reconeguts. Per una banda, en cinquena posició, hi ha “La Motxilla de l’Ada” (autoeditat) que van treballar per a la darrera producció teatral de la companyia Teatre al Detall. Per altra banda, i en quarta posició, hi ha el disc “Maquinaigües” (Temps Record). “És un disc molt especial amb temes que han sigut importants per a nosaltres els darrers 10 anys”, explica Jordi López.

“Maquinaigües” va nèixer d’un encàrrec del centenari del Museu de les Aigües de Cornellà qui, a finals de l’any passat, va anunciar que les cançons d’aquest disc acompanyen la visita virtual del Museu. A cada ubicació d’aquesta visita, s’hi troba una de les cançons  i la seva lletra està també disponible per als visitants. Podeu fer la visita clicant aquí.

Samfaina de Colors anuncia que, finalment, edita el seu disc “Andròmines” també en format físic i que estarà disponible en els propers dies.

En sisena posició al ràrquing dels 10 millors discs per a públic familiar del 2021, segons el jurat seleccionat per Enderrock format per periodistes i crítics musicals, hi ha el disc “Andròmines”, de l’espectacle homònim de la companyia Samfaina de Colors. Al vídeo, la Mirna Visalis, cantant i actriu, explica la satisfacció de la nominació ja que “aquest és un disc que hem creat per al món digital, publicat en totes les plataformes digitals i estrenat al Youtube”. Vilasís reconeix que “finalment, publicarem en breu l’edició física. No solament perquè som uns romàntics que portem 25 anys fent-ho a través de la nostra discogràfica Discos a mà, sinó perquè la gent ens ho ha demanat”.

  • Facebook
  • Twitter
  • Google+
  • Pinterest

El Pot Petit i l’adaptació discogràfica del seu espectacle “Les aventures del lleó vergonyós” (U98 Music) també figuren entre els 10 millors discs del 2021 destinats a un públic familiar.

Els guanyadors del ranking de l’Enderrock han estat The Tyets, un grup jove de Mataró que ha musicat amb el seu estil urbà el poemari infantil i juvenil Animari d’Enric Larreula. El disc, promogut per les escoles La Bressola, és Animalari urbà (Luup Records).

Publicar una opinió

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*

Pin It on Pinterest

Share This