Notícies novetats, curiositats, experiències club... Notícies novetats, curiositats, experiències club...
13 / 01 / 22

La música amb la que comença el 2022

La revista Enderrock ha publicat els 10 millors discs editats al 2021 destinat a públic familiar i en el rànquing trobem delícies com les produïdes per les companyies la Tresca i la Verdesca, Samfaina de Colors i El Pot Petit. Aquests són els discs més aplaudits, que encara sonaran amb força aquest 2022.

La música és, a vegades, una actriu fonamental dalt de l’escenari i sempre és una facilitadora per sentir més i millor les històries que ens volen explicar els creadors d’arts escèniques. Les companyies professionals d’arts escèniques familiars associades a la TTP treballen les produccions musicals com el que són: una expressió artística que condueix pel món de les emocions, expliquen històries i ho fan per a tots els públics. Ho fan amb rigor. El procés de creació, edició, gravació i producció d’un disc per a públic familiar és exactament el mateix que el que segueixen les estrelles del rock que omplen estadis, encara que no es valori i consideri com a tal, moltes vegades.

La revista Enderrock publica els 10 millors discs de l’any i aquest 2021, la companyia La Tresca i la Verdesca encapçala el nombre de nominacions en aquest ranking.

El Jordi López, de La Tresca i la Verdesca, ho explica en aquest vídeo en el que, a més a més, podeu escoltar algunes de les cançons dels dos discs reconeguts. Per una banda, en cinquena posició, hi ha “La Motxilla de l’Ada” (autoeditat) que van treballar per a la darrera producció teatral de la companyia Teatre al Detall. Per altra banda, i en quarta posició, hi ha el disc “Maquinaigües” (Temps Record). “És un disc molt especial amb temes que han sigut importants per a nosaltres els darrers 10 anys”, explica Jordi López.

“Maquinaigües” va nèixer d’un encàrrec del centenari del Museu de les Aigües de Cornellà qui, a finals de l’any passat, va anunciar que les cançons d’aquest disc acompanyen la visita virtual del Museu. A cada ubicació d’aquesta visita, s’hi troba una de les cançons  i la seva lletra està també disponible per als visitants. Podeu fer la visita clicant aquí.

Samfaina de Colors anuncia que, finalment, edita el seu disc “Andròmines” també en format físic i que estarà disponible en els propers dies.

En sisena posició al ràrquing dels 10 millors discs per a públic familiar del 2021, segons el jurat seleccionat per Enderrock format per periodistes i crítics musicals, hi ha el disc “Andròmines”, de l’espectacle homònim de la companyia Samfaina de Colors. Al vídeo, la Mirna Visalis, cantant i actriu, explica la satisfacció de la nominació ja que “aquest és un disc que hem creat per al món digital, publicat en totes les plataformes digitals i estrenat al Youtube”. Vilasís reconeix que “finalment, publicarem en breu l’edició física. No solament perquè som uns romàntics que portem 25 anys fent-ho a través de la nostra discogràfica Discos a mà, sinó perquè la gent ens ho ha demanat”.

  • Facebook
  • Twitter
  • Google+
  • Pinterest

El Pot Petit i l’adaptació discogràfica del seu espectacle “Les aventures del lleó vergonyós” (U98 Music) també figuren entre els 10 millors discs del 2021 destinats a un públic familiar.

Els guanyadors del ranking de l’Enderrock han estat The Tyets, un grup jove de Mataró que ha musicat amb el seu estil urbà el poemari infantil i juvenil Animari d’Enric Larreula. El disc, promogut per les escoles La Bressola, és Animalari urbà (Luup Records).

Comments are closed.

Pin It on Pinterest

Share This