Notícies novetats, curiositats, experiències club... Notícies novetats, curiositats, experiències club...
21 / 03 / 22

“La Motxilla de l’Ada” guanya el VIII Premi Familiar de la Crítica

L’espectacle La Motxilla de l’Ada”, de Teatre al Detall i amb la música de La Tresca i la Verdesca és el guanyador del VII Premi Familiar de la Crítica, que atorga anualment Recomana.cat, un web d’arts escèniques que proposa recomanacions a l’espectador fetes per prop de 40 crítics professionals.

Els Premis s’han entregat en una gala conduida per la presentadora habitual Anna Pérez Pagès i el periodista novell, Jofre Font, des del Teatre Romeva i també s’han pogut seguir en línia.

Els Premis de la Crítica –des del 2015 Premis de la Crítica d’Arts Escèniques– s’atorguen per donar suport i difondre l’excel·lència d’una de les manifestacions culturals més importants de Catalunya: les arts escèniques (teatre, dansa, arts de carrer, teatre familiar i espectacles que atreuen al públic jove). Els jurats dels Premis de la Crítica estan composts per professionals que han exerceixen la prescripció escènica en mitjans escrits, audiovisuals i/o digitals.

“La motxilla de l’Ada” parla de l’amor incondicional dels pares i mares cap als seus fills. Amb la música del grup Les Tietes (La Tresca i la Verdesca), dalt de l’escenari resona la importancia de l’amor propi. De la valentia que cal per fer el pas i mostrar-se un mateix desprenent-se de tot el que ens ve de fora i acumulem. “La motxilla de l’Ada” és una història de transformació d’identitat en la que un nen, l’Adam, es desprén de tot, fins i tot de la “m” del seu nom, i passa ser l’Ada.

A més, la història que s’amaga darrere l’espectacle és real, per dues vies diferents. “La idea de fer aquesta història transformadora sobre la identitat de gènere neix de la Carla, una amiga de la nostra filla Nora”, ens expliquen la Txell i el Xavi, la parella que forma Teatre al Detall. Però, una vegada estrenada l’obra, es van adonar de l’universalitat del tema que tractaven, quan l’Ada Aurora va considerar que no podia ser tan casual que la protagonista de “La motxilla de l’Ada”, tingués el seu nom i visqués el trànsit de nen a nena, com ella havia decidit fer ja d’adulta passant de dir-se Adam a Ada. Així que ho va fer. Va trucar a la companyia per demanar explicacions. I t’expliquem en aquest reportatge el que va passar a continuació.

“La Motxilla de l’Ada” compartia nominació amb “Bye bye, monstre“, el primer espectacle familiar de Dagoll Dagom, que s’atreveix amb un teatre/musical i compta amb les cançons de la Damaris Gelabert. I “Les croquetes oblidades” de Les Bianchis, un viatge cap a l’indret màgic on van a parar les coses oblidades per intentar recuperar la recepta de les croquetes de l’àvia, que acaba de deixar-la.

Consulta AQUÍ tots el premis.

Comments are closed.

 • Una iniciativa de:
  Associació Professional de teatre per a tots els públics
  Amb el suport de:
  Col·labora:
  col·labora Diputació de Barcelona        SGAE         Institut d'Estudis Ilerdencs         Diputació de Lleida        Ajuntament de Barcelona        INAEM - Ministerio de Cultura        

  Financiado por la Unión Europea-Next Generation EU. Proyecto financiado por el INAEM, Ministerio de Cultura y Deporte

      

Pin It on Pinterest

Share This