Notícies novetats, curiositats, experiències club... Notícies novetats, curiositats, experiències club...
3 / 03 / 21

La Mostra Igualada canvia de dates i celebrarà al seva 32a edició del 26 al 30 de maig amb el lema “Mires o veus?”

La cita anual de referència de les arts escèniques familiars, la Mostra Igualada, ha canviat les dates de celebració de l’edició d’enguany, la 32a, i es celebrarà del 26 al 30 de maig i no al mes d’abril, del 15 al 18, tal i com estava previst inicialment. El canvi  de dates, segons l’organització, ha estat una aposta per aconseguir la màxima presencialitat possible en l’exhibició dels espectacles.

La Mostra Igualada 2021, que serà la segona que dirigirà Ramon Giné, treballa en diferents formats per poder celebrar l’esdeveniment, sigui quina sigui la situació pandèmica de la Covid-19 en les dates previstes. Els responsables de la Mostra han rebut prop de 600 sol·licituds i obriran a principis d’abril la inscripció de professionals, a més de fer pública la programació i la graella d’espectacles d’enguany.

L’organització de la Mostra ha llançat, per a l’edició d’enguany, una campanya participativa, per tal d’estimular la mirada creativa entre el públic amb el lema Mires o veus? A través de la campanya es vol convidar al públic a percebre de manera diferent allò que ens envolta. L’ideòleg de la campanya i responsable de la imatge d’aquesta edició de la Mostra ha estat el pintor i dissenyador gràfic igualadí Ramon Enrich.

La façana d’una casa, una porta o una escombra, que són elements molt presents en la nostra vida quotidiana es poden convertir, segons la mirada que hi llancem, en curiosos personatges que ens observen en el més absolut dels silencis. Aquesta il·lusió òptica de percebre cares en objectes quotidians consisteix en un fenomen psicològic conegut com a paridòlia i és un símptoma d’una gran capacitat sensorial.

Ramon Enrich ha partit d’aquest concepte per bastir la campanya i confegir la imatge de la Mostra d’enguany i ho explica, raonant la diferència entre simplement veure i mirar: “La paridòlia és un joc estimulant que et porta a mirar les coses d’una altra manera. Provoca que t’hi fixis, que observis amb atenció, i no només les vegis. T’amplia la ment i et deixa sorprendre. Com el teatre que, a partir de la vida real, et transporta a un univers de ficció que t’evoca, emociona i et permet anar més enllà. És per tot arreu, encara que a vegades no ens n’adonem”.

En què consisteix la campanya i la participació del públic? La Mostra el repta a trobar cares en objectes quotidians i a compartir-les a les xarxes socials amb l’etiqueta #miresoveus. Les més originals formaran part de l’espot de la fira i entraran al sorteig d’un cap de setmana familiar a l’allotjament rural Can Alemany, a Santa Margarida de Montbui (l’Anoia). El premi inclou l’estada d’una nit amb l’esmorzar de l’endemà inclòs. La cerca de paridòlies ja està oberta i, per optar al sorteig, cal haver publicat la o les fotografies (no hi ha límit de participació) abans de l’1 d’abril del 2021.

Comments are closed.

Pin It on Pinterest

Share This