11 / 02 / 19

La Fira de Titelles de Lleida desvela una desena d’espectacles de la programació que prepara per a la 30a edició

La Fira de Titelles de Lleida ha batut el rècord de propostes presentades. I és que més de 300 companyies, tant catalanes com de l’Estat Espanyol i de l’estranger a parts iguals, han proposat 342 espectacles per a que la fira els valori i els pugui incloure en la programació de la 30a edició del certamen. Això, segons l’organització, “evidencia el bon estat de salut de la Fira de Titelles com a plataforma de mercat d’interès per a tots els professionals del  sector”.

La Fira de Titelles se celebrarà entre el 3 i el 5 de maig del 2019 i es vestirà de festa per celebrar amb professionals i públic 30 anys d’història. La programació, doncs, serà encara més de luxe que altres cops. A banda de les propostes escollides entre les gairebé 350 rebudes, la gent de l’organització de la fira viatja durant tot l’any a festivals, trobades i altres fires tant de Catalunya com d’arreu del món. Així, hi ha més de 400 espectacles sobre la taula. La qualitat, el nivell artístic, la innovació i la connexió amb els diversos públics són criteris que apliquen per confeccionar un programa variat i que manté la Fira de Titelles com un referent a nivell internacional.

 • Facebook
 • Twitter
 • Google+
 • Pinterest

‘Eh Man He’, l’última producció de Zero en Conducta, s’estrenarà per primer cop a l’Estat a la Fira de Titelles de Lleida.

Entre tanta proposta, ja tenen algunes coses clares. I per això, com fan cada any per aquestes dates, ens posen la mel a la boca per a que comencem a salivar. L’avenç de programació que han fet públic des de la Fira de Titelles promet joies com Eh Man Hé!una coproducció de la companyia Zero en Conducta amb el certamen lleidatà en col·laboració amb el Teatre Foment de Juneda. Serà estrena a l’Estat i és un dels espectacles a destacar d’entre les companyies catalanes que participaran a la fira al maig. Ballarins, actors físics i titellaires donen vida al cos, les emocions i la imaginació de Nolan, el protagonista que en la seva condició de titella es pregunta, a través dels seus cinc esperits, què és allò que el mou. Zero en Conducta ens va explicar a l’octubre en una entrevista tots els detalls de l’espectacle justament abans d’anar a inaugurar amb Eh Man Hé! la fira Puppet International de Meppel, a Holanda. Al maig, els podrem assaborir a Lleida.

 • Facebook
 • Twitter
 • Google+
 • Pinterest

Una imatge de l’espectacle ‘Otto’ del grup català Puppae Company.

També podrem veure Otto, de Puppae Company, un grup català que presentarà aquest espectacle de titella habitat i guitarra en viu, en què un avi pren vida a escena per protagonitzar una obra que combina tendresa i humor. O Normalmente o Viceversa, la proposta de la jove companyia catalana Tercio Incluso, que porta a escena un espectacle íntim en què la història no s’explica a través dels objectes, sinó que són els mateixos objectes que ens expliquen la seva pròpia història.

La Fira de Titelles també ha seleccionat propostes de l’Estat Espanyol que presentaran per primer cop els seus espectacles a Catalunya. És el cas de Nacho Diago, que des del País Valencià arribarà amb El misterioso caso de Houdini y la habitación cerrada, un espectacle de màgia, música, audiovisual i titelles basat en la història d’un dels grans mites de la màgia. Des de Cantàbria, la companyia Café de las Artes Teatro, presentarà El inolvidable viaje de Nanaun viatge en globus que sobrevola el terreny insondable del cicle de la vida. I la companyia basca Macarena Recuerda Shepherd, portarà ¡Ay! ¡Ya!, una il·lusió que ens portarà a percebre la realitat de diferents formes, suggerides per la imaginació o causades per l’engany del sentit de la vista.

 • Facebook
 • Twitter
 • Google+
 • Pinterest

El gran mite de la màgia de tots els temps és el centre de l’espectacle ‘El misterioso caso de Houdini y la habitación cerrada’, del valencià Nacho Diago.

Pel que fa a l’àmbit internacional, la canadenca Magali Chouinard, amb la seva participació a la Fira de Titelles de Lleida, estrenarà a la península la seva Nomad soul, un espectacle que combina surrealisme i poesia visual i convida el públic a obrir la mirada cap a les profunditats interiors de la vida. Des de França, arribarà Olivier de Sagazan amb Transfiguration, un altre espectacle que s’estrenarà per primer cop a l’Estat. És una proposta arriscada que no deixarà ningú indiferent. A més, tindrem la companyia belga Pikz Palace. Aquest serà el primer cop que actua a la península i ho farà amb l’espectacle Boucherie Bacul, una història d’una carnisseria on s’hi despatxa una carn ben particular. I per tancar l’avenç de programació que fa la fira, cal afegir al llistat una altra estrena a la península: Ye gods, de la companyia britànica Whalley Range All Stars, que planteja una ciutat particular, on hi conviuen el teatre visual, les instal·lacions de so, l’enginy irònic, la tendresa, les erupcions d’irresponsabilitat i una “micro-apocalipsi”.

 • Facebook
 • Twitter
 • Google+
 • Pinterest

La companyia belga Pikz Palace actuarà per primer cop a la península amb l’espectacle ‘Boucherie Bacul’.

En total, una desena d’espectacles que comencen a conformar un esquelet de programació per fer-nos la idea de com pensa celebrar la Fira de Titelles de Lleida el seu 30è aniversari. Les dates ja estan reservades, aquest avenç afegeix ganes que arribi i ara només cal saber-ne tots els detalls per organitzar les agendes i aprofitar al màxim. Compte enrere. Falten menys de 3 mesos!

Comments are closed.

Pin It on Pinterest

Share This