29 / 04 / 20

La Fira de Titelles de Lleida 2020 ofereix en streaming l’espectacle ianugural d’enguany, ‘Monsters’

La 31a edició de la Fira de Titelles de Lleida s’havia de celebrar aquest cap de setmana, però degut a la pandèmia per l’expansió de la COVID19, s’ha hagut de reformular i està previst que es faci en un format diferent el proper dia 8 de juliol. Tot i això, l’organització de l’esdeveniment ha decidit mantenir l’espectacle d’inauguració, Monsters, de la companyia holandesa Duda Paiva, divendres dia 1 de maig (19h), i l’oferirà en streaming a través del canal de youtube de la mateixa Fira, tot i que es podrà gaudir de l’espectacle tot el cap de setmana.

Duda Paiva era una de les companyies que, amb el canvi de format, quedava fora d’aquesta edició del certamen, però la direcció els ha volgut recuperar Monsters ja que, a més de ser una estrena a la Península, era l’espectacle inaugural. Aquest és el text que figura al programa sobre aquest espectacle, adequat per a majors de 6 anys: “Quines criatures més estranyes els titelles d’en Duda Paiva! Tenen caps estranys, ales i cues, però també braços i cames… Què són? Animals, humans o totes dues coses i semblen tan dolços i agradables… però, ho són? Afortunadament, Narcissus controla als Monstres i mostra al públic tots els trucs que els va ensenyar: un salt mortal, un ball, una cançó i inclús com volar! Però els monstres odien fer aquests trucs. Per aquesta raó es rebel.len i aleshores et preguntes, qui és quí la verdadera bèstia? Una cosa és clara en aquesta comèdia que canvia constament: el que veus no és el que obtens.”

Monsters és curiosament, ara mateix, un reflex del que estem vivint a nivell social, ja que a través de la manipulació de grans titelles marca de la casa, combinada amb un marcat treball corporal, on la dansa agafa moltprotagonisme, l’espectacle parla, ens explica i exposa les pors que totes i tots tenim i que per vèncer-les cal conèixer-les i compartir-les.

Aquesta acció s’inclou en el seguit d’accions de la direcció de la Fira de Titelles per tal de “mantenir viva l’espurna d’aquesta Fira i donar-li un bri de vida com a prèvia del que serà la Fira d’emergència en la que estem treballant, a contra rellotge i en un format especial i excepcional d’un sol dia al juliol”. La reformulació del certamen per aquest any, el 8 de juliol, passa pel manteniment dels seus dos pilars fonamentals: la vessant professional  (programadors, directors de festivals, agents, etc…) i la vessant de festa popular.

Comments are closed.

  • Una iniciativa de:
    Associació Professional de teatre per a tots els públics
    Amb el suport de:
    Col·labora:
    col·labora Diputació de Barcelona                 Institut d'Estudis Ilerdencs         Diputació de Lleida        Ajuntament de Barcelona

Pin It on Pinterest

Share This