Notícies novetats, curiositats, experiències club... Notícies novetats, curiositats, experiències club...
28 / 04 / 21

La Fira de Titelles centra l’atenció de les arts escèniques familiars del cap de setmana, però encara n’hi ha més!

La 32a edició de la Fira de Titelles de Lleida centra gairebé tota l’atenció de les arts escèniques familiars i les arts de carrer, després que es va haver de suspendre per partida doble l’edició de l’any passat i enguany es reprèn de manera presencial. Hi teniu un munt d’espectacles, de titelles i de manipulació d’objectes, per poder triar. No us encanteu, però, perquè les entrades volen i heu de tenir en compte que els aforaments s’han hagut de reduir degut a la COVID-19. Recordeu que la Fira porta una novetat important, que és la creació de l’Espai d’Instal·lacions al pati del Convent de Santa Clara. A més de la Fira de Titelles, però, també us fem les nostres 5 recomanacions habituals, com ara Vers per on – Poesia Pop, de Pentina el Gat, un espectacle amb cançons que són poemes musicats de Núria Freixa i que es podrà gaudir a l’Atlàntida de Vic. Hai, la pescadora de somnis (teatre, objectes i màgia) a Terrassa; Mobilus, un espectacle que parteix de l’obra de Calder, a Balsareny; l’emocionant Camí a l’escola, al Teatre Municipal de Girona i, finalment, Quan les nenes volen alt, una peça teatral d’El Replà i que es veurà a La Sala d’Argentona. Remeneu a la nostra agenda i trieu el vostre espectacle. N’hi ha per a tothom.

Vers per on – Poesia pop (Pentina el Gat)

Cada poema: una cançó. Cada cançó: un divertiment, una aclucada d’ull a l’espectador. Poesia Pop. Pentina el Gat presenta l’espectacle “Vers per on” convidant tota la família a gaudir d’un viatge sonor amb l’alegria i l’energia que els caracteritza. En aquesta ocasió ho fa de la mà dels poemes de Núria Freixa, delicats, senzills i impregnats de tendresa. Les cançons originals de la companyia converteixen la veu en la veritable protagonista, barrejant estils i utilitzant múltiples instruments. Un concert que uneix música i poesia, explorant com es poden abraçar aquests dos llenguatges, amb el suport d’una posada en escena dinàmica i atractiva. Diumenge 2, a les 12h a L’Atlàntida de Vic.

Hai, la pescadora de somnis (Cia. Giramàgic)

Un cargol de mar emet la música de l’oceà. En un vaixell de cartó, HAI, la pescadora de somnis, inicia la seva aventura poètica per l’oceà de la imaginació. HAI convida al públic a submergir-se en aquest viatge oníric de màgia, titelles i moviment, com un cor, acompanyant a la protagonista en el seu somni per la llibertat, en un acte psico-màgic on, al final, ens alliberem tots. Diumenge 2, a les 17h al Teatre Alegria de Terrassa.

Mobilus (Addaura Teatre Visual)

La Companyia Addaura Teatre Visual ens endinsa en el món de l’artista plàstic americà Alexander Calder a través de la màgia, la dansa i els titelles. Móbils, escultures de filferro, pintura i circ són els quatre eixos que la companyia fusiona amb les diferents disciplines teatrals per a oferir un viatge oníric pel seu món i donar a conèixer l’artista als petits espectadors. Diumenge 2, a les 18h a la Sala Sindicat de Balsareny.

Camí a l’escola (Campi Qui Pugui)

Camí a l’escola mostra l’extraordinària història de tres germanes que s’han d’enfrontar diàriament a obstacles i adversitats per arribar a l’escola. Tres germanes, un camí i un objectiu: tenir el futur a les seves mans. Tres nenes que viuen en un país llunyà i proper a la vegada i que representen la història real de milers d’infants d’arreu del món. Infants decidits, autònoms i capaços, que comparteixen les ganes d’aprendre i són conscients que només l’educació els obrirà les portes a un futur millor. Diumenge 2, a les 18h al Teatre Municipal de Girona.

Quan les nenes volen alt (El Replà)

L’Adriana és lleugera com una ploma. Li encanta volar per l’habitació brunzint com si fos una avioneta. Està segura que serà la millor pilot del món. La Martina sempre puja els esglaons de tres en tres per arribar de seguida a l’habitació i tocar el violí. Somia ser una gran violinista. La Ximena és silenciosa i es passa tot el dia entre llibres. Li agrada escriure contes i va a tot arreu amb la seva llibreta. Vols ser una gran escriptora. L’Adriana, la Ximena i la Martina tenen grans somnis. El Sr. Sivolspots està construint ales per tal que puguin assolir-los, però la banda del senyor Nohoaconseguirasmai -el Sr. Reflexos, el Sr. Senyor-Eta, la Sra. Bellesa Perfora i el Sr. Desigualtat- els han omplert les butxaques de pedres perquè no puguin volar. Elles són tres, però podrien ser-ne deu, o cent, o una, o totes les nenes d’aquest planeta. Diumenge 2, a les 18h a La Sala d’Argentona.

Publicar una opinió

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*

Pin It on Pinterest

Share This