23 / 07 / 19

La companyia Holoqué inicia una minigira europea que la durà a Suècia, Dinamarca i Luxemburg

La companyia Holoqué inicia avui una minigira europea que la durà, els deu propers dies, a presentar el seu espectacle de titelles hologràfics L’oníric món de DINS a Suècia, Dinamarca i Luxemburg. La companyia de teatre de carrer de Bellpuig farà funcions d’aquest espectacle a les localitats sueques d’Helsinborg i Malmö, també a la localitat danesa d’Helsingør dins la programació del Passage Festival i, finalment, també actuarà al festival l’Street a(rt)nimation de Luxemburg.

El Passage Festival és un dels festivals de teatre de carrer més grans del nord d’Europa i, a més d’Holoqué també s’hi podran veure les companyies Cristina Solé (Wet floor), Tombs Creatius (Colors de Monstre i El Viatge) i Efímer (Traps). Per la seva banda, l’Streeta(rt)nimation celebra aquest any la seva 25a edició amb la participació de nombroses companyies internacionals i locals que oferiran els seus espectacles fixes i itinerants, entre les quals la companyia garrotxina Slow Olow, formada per Toti Toronell i Pere Hosta, que hi presenta Escargots, i la companyia de Castellserà Campi Qui Pugui, que hi presenta el seu darrer espectacle: Asteroid.

L’oníric món de DINS, que es va estrenar a FiraTàrrega l’any 2016 és el primer espectacle de la companyia, en el qual un actor-manipulador interactua amb titelles hologràfics. El protagonista, Hakan, s’adona que el seu interior està buit i comença un viatge per recuperar la llum, un camí que compartirà amb diversos objectes personals que prendran vida i hologrames reals a través del seu món oníric. Aquesta aventura de 15 minuts de durada té lloc dins d’una petita cabana inca construïda amb material reciclat amb capacitat per a 16 persones.

Holoqué és una companyia que combina les arts escèniques amb la tecnologia per crear espectacles que condueixin a aquells racons tan personals i comuns com són els somnis. Convida a viatjar a través d’històries que s’uneixen entre el món quotidià i el que percebem quan es travessa la porta de la imaginació. La companyia ha estat present en diferents  festivals internacionals de renom a Taiwan, Romania, Turquia, Anglaterra, Bèlgica, Alemanya, Portugal i Espanya. Enguany Holoqué ha estat seleccionada per participar en el programa de Suport a la Creació de FiraTàrrega 2019, on presentarà el seu segon espectacle titulat La caixeta, una història d’amor de 5 minuts explicada amb noves tecnologies, que barreja música i dansa i que té lloc dins una caixeta de música gegant gobernada pel Rei Por.

Comments are closed.

Pin It on Pinterest

Share This