Notícies novetats, curiositats, experiències club... Notícies novetats, curiositats, experiències club...
2 / 10 / 20

La Companyia del Príncep Totilau edita el text de l’espectacle “Mare Terra” i el presenta a Igualada

El mes d’agost de l’any 2018 la Companyia del Príncep Totilau va estrenar l’espectacle Mare Terra, una peça per a infants d’actors i titelles que parla sobre els orígens del planeta, que des d’aleshores s’ha pogut veure en més de 90 sales del nostre país i la resta de l’Estat. Dos anys després, davant el fet que un gran nombre de mestres, pares i mares, després de veure l’espectacle, els van demenar si el text estava disponible, la companyia ha decidit editar-lo i el presenta demà, a les 12 del migdia, a la Biblioteca d’Igualada, en el marc del Mercat de Lletres.

La font d’inspiració de Mare Terra, amb text de Marc Hervàs, són precisament les qüestions que plantejaven els fills dels fundadors de la companyia sobre l’origen del planeta o de l’univers, com es pot comprovar en la sinopsi: “El Bernat té cinc anys i una pila de preguntes sense resposta: “D’on van sortir la lluna, el sol, les estrelles i el planeta Terra?”; “Com és que tots els dinosaures es van morir?”, “Abans de ser a la panxa de la mare, on era jo?”. Una nit, quan s’acaba d’adormir, uns personatges molt estranys entren a la seva habitació, hi construeixen una carpa de circ i es preparen per explicar-li, a través de diferents números, l’origen de la vida al planeta Terra, des de la gran explosió del Big Bang fins a l’aparició de l’ésser humà. El text també està inspirat en els llibres de Charles Darwin, Richard Dawkins i Richard Feynman. L’espectacle té una durada de 50 minuts i és adequat per a infants a partir de 3 anys.

Marc Hervàs és el dramaturg, autor del text i director de l’espectacle amb l’ajut de la Júlia Brescó, mentre que els intèrprets són Clara Dalmau i Jordi Hervàs. Martí Doy és el responsable de la construcció de les titelles, els objectes i el vestuari; Anna Alcubierre es va fer càrrec de l’escenografia i Nick Hersh de la il·luminació, mentre que el responsables de l’espai sonor va ser Jean-Marc Savre. Acaben de formar l’equip tècnic Dani Querol (fotografia), Gustavo Adolfo Tarí (confecció vestuari), Clara Dalmau (producció), Lorena Bensey (comunicació) i Laura Hervàs (veu en off).

Publicar una opinió

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*

  • Una iniciativa de:
    Associació Professional de teatre per a tots els públics
    Amb el suport de:
    Col·labora:
    col·labora Diputació de Barcelona                 Institut d'Estudis Ilerdencs         Diputació de Lleida        Ajuntament de Barcelona

Pin It on Pinterest

Share This