Notícies novetats, curiositats, experiències club... Notícies novetats, curiositats, experiències club...
15 / 04 / 20

La Companyia de Comediants La Baldufa reflexiona amb altres artistes sobre el teatre familiar a “Diàlegs sense escenari”

La Companyia de Comediants La Baldufa, companyia amb 23 anys de trajectòria i especialitzada en les arts escèniques per a infants, joves i famílies, ha estrenat una iniciativa que aporta dosis necessàries de reflexió a la seva professió i al seu sector, i que vol compartir amb les altres companyies i el públic general. Això és Diàlegs sense escenari, un seguit de càpsules breus de vídeo gravades aprofitant la celebració de la tretzena edició del Festival Esbaiola’t, l’estiu passat, a les Valls d’Àneu. En les diferents càpsules, diversos artistes i creadors provinents d’aquest sector del món de les arts escèniques, reflexionaran sobre diversos aspectes de la professió. Amb humor, però amb rigor.

L’episodi 0 de la sèrie es titula Per què? i posa en context les 7 càpsules següents, que es publicaran cada dimecres al vespre. Els mateixos “baldufos” presenten i defineixen aquesta sèrie, que es pot veure al seu canal de Youtube: Entre altres, a La Baldufa, tenim 2 deliris… obsessions… predileccions… febres… desficis… deixem-ho en «passions». Són les que ens motiven i, alhora, ens alimenten, per tal de continuar millorant individualment. I, també, contribueixen en la superació col•lectiva”. Les passions, així, en plural, són motors poderosos: “La nostra primera passió és la de crear espectacles de qualitat artística, honestos, elaborats, d’històries emocionants i, òbviament, que entretinguin. La segona és la de fer una tasca didàctica, analítica i proactiva sobre el nostre sector. Això vol dir que mirem d’explicar en què consisteix la nostra feina, pensem, investiguem, filosofem sobre l’art i l’acte creatiu, ajudem a generar debat —d’altra banda, imprescindible per a prosperar com a creadors—. Però també interpel•lem el públic i els professionals que ens envolten, les programadores, les gestores…” 

Fruit d’aquesta segona passió neix aquesta sèrie, Diàlegs Sense Escenari, que són “converses i reflexions sobre el teatre familiar, les virtuts, les mancances, les diferents realitats, les possibilitats… En aquest episodi inicial, llencem preguntes que companyes i companys del sector ens ajudaran a respondre. Creuem els dits, esperant que us agradi!” La propera càpsula, promet. El protagonista és el pallasso Tortell Poltrona.

 • Una iniciativa de:
  Associació Professional de teatre per a tots els públics
  Amb el suport de:
  Col·labora:
  col·labora Diputació de Barcelona        SGAE         Institut d'Estudis Ilerdencs         Diputació de Lleida        Ajuntament de Barcelona        INAEM - Ministerio de Cultura        

  Financiado por la Unión Europea-Next Generation EU. Proyecto financiado por el INAEM, Ministerio de Cultura y Deporte

      

Pin It on Pinterest

Share This