Notícies novetats, curiositats, experiències club... Notícies novetats, curiositats, experiències club...
9 / 11 / 23

La Bleda presenta ‘Com els pingüins’, una proposta personal en clau d’humor

Després de 22 anys de trajectòria, la cia. La Bleda fa un gir en la seva manera de fer i presenta el seu darrer espectacle: Com els pingüins. Es tracta d’una proposta arriscada i personal, on comparteix amb el públic les seves múltiples peripècies entre bisturís i quiròfans, per explicar-nos una cosa que li va passar de debò. I ho farà, com sempre, des de l’humor, perquè riure’ns de nosaltres mateixos és la millor medicina.

Metges, hospitals, operacions… són paraules que ens espanten o que no ens agraden. Però sort en tenim, perquè ens ajuden a viure. A COM ELS PINGÜINS veurem algú que, gràcies als metges, als hospitals, a les operacions… i al seu instint de supervivència, troba la seva manera particular de relacionar-se amb el món.

Aquest diumenge, 12 de novembre, a les 12 del migdia a la Sala la Planeta de Girona en el marc del festival Temporada Alta. Més informació i entrades en aquest enllaç.

La companyia

La Bleda és el nom artístic d’Helena Escobar, pallassa amb gran experiència en el teatre familiar i el clown infantil.

Pere Hosta i un equip de professionals s’ha anat sumant a un projecte que avui ja es troba consolidat. Les seves representacions pretenen difondre un missatge pedagògic i social a través de l’humor i el joc teatral. Utilitzant el món imaginari d’una pallassa. Cada dia que passa, a cada actuació realitzada, els espectacles i la companyia maduren amb nosaltres. Els riures en són la prova.

La Cia.La Bleda comença amb Històries de La Bleda el 2001, presentat a la Fira de Tàrrega del mateix any. L’octubre de 2003 es presenta PalplantadaBleda, mostrant una evolució de la companyia cap al teatre clown i familiar. A La Mostra d’Igualada del 2007 s’estrena Una paradeta particular, amb el qual es tanca una trilogia, volgudament pensada i que ha servit per presentar tot un dolç univers.

Maduuuixes, estrenat el 2009 a la Fira Mediterrània, continua creixent i encetant una nova etapa amb nou equip de treball, més especialitzat i experimentat. El 2013 estrenen el seu darrer espectacle Tut-Turutut la princesa amb gran èxit de públic i crítica… Qui ha dit que les Bledes no tenen gust de res?

 

Comments are closed.

 • Una iniciativa de:
  Associació Professional de teatre per a tots els públics
  Amb el suport de:
  Col·labora:
  col·labora Diputació de Barcelona        SGAE         Institut d'Estudis Ilerdencs         Diputació de Lleida        Ajuntament de Barcelona        INAEM - Ministerio de Cultura        

  Financiado por la Unión Europea-Next Generation EU. Proyecto financiado por el INAEM, Ministerio de Cultura y Deporte

      

Pin It on Pinterest

Share This