Notícies novetats, curiositats, experiències club... Notícies novetats, curiositats, experiències club...
22 / 05 / 23

La 27a edició del Trapezi clou amb èxit després de reunir a més de 40.000 espectadors

 • La Fira de Circ de Catalunya ha acollit 43 companyies de circ que han ofert 31 espectacles, 2 cabarets amb 14 espectacles diferents, 2 instal·lacions i un total de 68 funcions

Ha finalitzat la 27a edició del Trapezi, la Fira de Circ de Catalunya. La fira, mercat estratègic organitzat per l’Ajuntament de Reus i el Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, amb la col·laboració de la Diputació de Tarragona, ha tancat aquesta nova edició amb més de 40.000 espectadors. Ha acollit un total de 43 companyies de circ que han representat 31 espectacles, dos instal·lacions, espectacles itinerants, 2 cabarets amb 14 números diferents, en total 68 funcions durant els cinc dies de fira.

La nova direcció artística d’enguany, a càrrec d’Alba Sarraute i Cristina Cazorla, ha mantingut els objectius plantejats des d’un inici com l’aposta per a tots els formats de circ posant èmfasi en que el talent local torni a la ciutat així com donant fort suport al talent emergent d’arreu.

Pel que fa a la programació artística, el Trapezi ha ofert una programació formada per companyies locals, estatals i internacionals amb una clara aposta pel talent local i companyies emergents.

Espectacles per a tots els públics

Una de les xifres importants a destacar és l’èxit dels espectacles celebrats pels carrers de Reus. Més del 90% de les funcions han exhaurit les entrades. Infants i adults s’han congregat als carrers de la ciutat per veure les propostes dels artistes. El Cabaret, la producció tradicional de Reus En aquesta edició tampoc hi ha faltat el Cabaret, la producció del Trapezi que s’ha pogut veure les nits de dijous, divendres i dissabte. Enguany, sota la direcció d’Alba Sarraute i el presentador José Luis Redondo, artista i pallasso multidisciplinari, la funció de Cabaret ha estat una demostració única i imperdible que fusiona diferents artistes, disciplines i tècniques circenses com trapezi, malabars, bàscula coreana, barra russa i acrodansa.

Les xifres del Trapezi

Durant cinc dies, Reus ha estat capital del circ i es calcula que han gaudit del Trapezi més de 40.000 persones. Més d’un centenar d’artistes de 43 companyies, catalanes, nacionals i internacionals han actuat al Trapezi. Els espectadors han pogut veure un total de 31 espectacles i 68 representacions en 15 espais d’actuació diferents. La setmana prèvia al Trapezi també s’ha organitzat el Trapezi a les escoles, un projecte on els més petits de Reus han pogut rebre a les companyies al pati de 28 centres educatius de la ciutat. En total han gaudit d’aquesta iniciativa un total de 8.500 nens. Aquesta tarda a les 19h, la Plaça del Mercadal acull l’espectacle de cloenda d’aquesta 27ª edició: Cabaret Oh Mamma!, una aposta molt especial de les directores artístiques que, com el seu nom indica, pretén ser una al·legoria a la maternitat i a la conciliació familiar.

Comments are closed.

 • Una iniciativa de:
  Associació Professional de teatre per a tots els públics
  Amb el suport de:
  Col·labora:
  col·labora Diputació de Barcelona        SGAE         Institut d'Estudis Ilerdencs         Diputació de Lleida        Ajuntament de Barcelona        INAEM - Ministerio de Cultura        

  Financiado por la Unión Europea-Next Generation EU. Proyecto financiado por el INAEM, Ministerio de Cultura y Deporte

      

Pin It on Pinterest

Share This