5 / 10 / 18

‘Katia’ fa viatjar a Rússia centenars d’escolars a Fira Mediterrània de Manresa

La sala dels Carlins de Manresa estava plena d’escolars aquest divendres al matí amb motiu de Fira Mediterrània. Uns 400 infants del cicle mitjà de primària anaven a veure una obra que així, d’inici, sembla de temàtica complexa per tractar amb canalla. Com a mínim això és el que ens comentaven algunes mestres. I és que Katiauna producció de Teatre Nu amb la implicació de Ka Teatre, va sobre una nena adoptada que vol conèixer els seus orígens russos i emprèn un viatge amb la seva mare adoptiva per cercar records que pugui portar a l’escola. L’adopció, l’encaix familiar de la nena, la necessitat de sentir-se com els altres infants, les pors infantils i també les pors adultes es barregen en una història que lluny de fugir del tema, s’endinsa amb naturalitat i amb molt sentit de l’humor. I així ho reben els infants, que reien i s’emocionaven amb les sortides de la Katia, el personatge de la nena. També ajudaven les tècniques narratives que ha utilitzat Teatre Nu per explicar la història.

A l’escenari, un racó simulant l’habitació infantil i un altre amb una taula que era l’estudi de delineant de la mare. I aquí creaven l’ambientació amb una càmera que gravava i projectava en una pantalla el que passava a la taula. La Katia i sa mare es convertien a vegades en nines russes, viatjaven en un tren de joguina, o apareixien peixos dibuixats mentre anaven en vaixell. Això ha entusiasmat als infants. Això i el personatge de la Katia, que ha aconseguit la complicitat de tot el públic. “Ens ha agradat molt quan la Katia s’enfadava”. “Sí! I quan li deia que no semblava russa”. “I quan deia que no era happy encara que es menjava un Happy Meal”. Els nens i nenes de 4t de primària de l’Escola Sant Ignasi de Manresa comentaven l’obra tallant-se els uns als altres, amb nervis i excitació tot just a la porta del teatre després de veure l’obra. Estaven entusiasmats. Els havia semblat divertida i també els havia agradat especialment el trenet en què feien el viatge la mare i la Katia. En definitiva, la forma d’explicar la història que ha plantejat Teatre Nu. “Era molt divertida, perquè feien coses molt rares però a la pantalla es veien molt xules!”. “I quan es ficaven les dues en nines russes perquè la mare s’havia de camuflar perquè si no la miraven raro!”. La forma ha deixat la canalla sorpresa i l’ha fet entrar en la història, que els ha agradat molt. “Ha sigut molt xulo quan han trobat les fotos i ella diu que li pujaran la nota”, acabava una de les nenes.

  • Facebook
  • Twitter
  • Google+
  • Pinterest

Un grup de nens i nenes de 4t de l’escola Sant Ignasi de Manresa que han vist l’obra a Fira Mediterrània.

Katia és un dels espectacles d’arts escèniques familiars dins del programa de Fira Mediterrània. Teatre Nu també porta a Manresa aquest cap de setmana el seu Teatre Arrossegat. Samfaina de Colors va portar ahir els Cistells de la Caputxeta i al llarg del cap de setmana, les famílies podran veure espectacles de circ i acrobàtics com els de Circ Pistolet, Circ Rouages i Grupo Puja, també poètics i musicals, com el de Gritando sin hacer mucho ruido de la Compañía Yifan, o per participar i jugar amb els Enginys Eko.Poetiks de Katakrak o l’espai Munta Titella de Galiot Teatre. Podeu veure el programa d’arts escèniques familiar de Fira Manresa aquí.

 

Comments are closed.

Pin It on Pinterest

Share This