Notícies novetats, curiositats, experiències club... Notícies novetats, curiositats, experiències club...
29 / 05 / 17

JAM i Fadunito emprenen una nova gira internacional

Aquest estiu les companyies lleidatanes de teatre de carrer JAM i Fadunito recorreran Bèlgica, Dinamarca, Eslovènia, França, Hongria, Noruega, Països Baixos, Suècia, Regne Unit i Israel en una gira internacional que, si tanquen les negociacions, les durà també fins a Nova Zelanda, Japó, Mèxic, la Xina i Rússia.

Aquest volum d’actuacions a l’estranger suposa que el percentatge de bolos internacionals superi el de nivell nacional i estatal. En aquest sentit, Ferran Orobitg de Fadunito afirma que “tot i que aquest any hem estat en molt llocs a prop de casa, ens agradaria actuar-hi més, anar a més municipis del nostre territori”.

Ja fa temps que, a banda de la trajectòria de cadascuna per separat, les companyies col·laboren en diverses produccions com ara ‘Propers’ (llegeix-ne aquí el reportatge) i ‘Babies’, que ja han internacionalitzat i que aquest any tornaran a traspassar fronteres.

Pel que fa al camí en solitari, després d’arrencar el seu ‘tour’ internacional el passat abril a la fira de teatre de carrer més important de Bèlgica, De Gevleugelde Stad Ieper, JAM (Jaume Jové) d’Alfés es desplaçarà properament a Hongria per actuar al Zsolnay Light Festival amb ‘El Mêtre’.

Els cerverins Fadunito viatjaran aquest cap de setmana al Festival de Lokeren (Bèlgica) per presentar-hi ‘La gran família’, un muntatge que, des del 2005, ja ha recorregut més d’un centenar de festivals. Després aniran al Physical Fest de Liverpool (Regne Unit) per mostrar una nova obra encara en procés de creació: ‘Límits’. Es tracta d’un espectacle solo de teatre físic multidisciplinari on conflueixen el circ, la manipulació d’objectes, el moviment, el teatre, la música i el clown. L’interpreta Ferran Orobitg sota la direcció coreogràfica d’Elinor Randle i s’estrenarà el setembre a FiraTàrrega dins del programa de Suport a la Creació.

L’altra ànima de Fadunito, Ivan Alcoba, també s’ha embrancat en un projecte individual. Porta per títol ‘Music Box’ i és una obra de teatre gestual, manipulació d’objectes i clown que ja es va ser estrenar el passat mes de març al Festival de Titelles del Poble Espanyol de Barcelona.

Aquest 2017 serà igualment un any prolífic per JAM, ja que abans d’acabar l’any estrenarà nova producció.

Comments are closed.

 • Una iniciativa de:
  Associació Professional de teatre per a tots els públics
  Amb el suport de:
  Col·labora:
  col·labora Diputació de Barcelona        SGAE         Institut d'Estudis Ilerdencs         Diputació de Lleida        Ajuntament de Barcelona        INAEM - Ministerio de Cultura        

  Financiado por la Unión Europea-Next Generation EU. Proyecto financiado por el INAEM, Ministerio de Cultura y Deporte

      

Pin It on Pinterest

Share This