Notícies novetats, curiositats, experiències club... Notícies novetats, curiositats, experiències club...
21 / 07 / 21

Històries de superació, contes i molta animació, als destacats de teatre familiar d’aquest calorós cap de setmana

Mr. Bullying és una història de superació personal, amb una clara intenció pedagògica, per part d’El Replà, que es podrà veure divendres a la Sala Polivalent de Montmeló. És un dels espectacles que us destaquem aquest cap de setmana, tot i que si mireu a la nostra agenda, n’hi ha un munt arreu del país, de molts gèneres diversos. També incloem Somiacaixes, en que Anna Roca torna als origens amb un espectacle de contes bastiot en ècpoca de confinament, que es podrà veure divendres al Museu de l’Aigua de Salt. En JAM porta dissabte, al Pati de l’Institut d’Estudis Ilerdencs de Lleida, el seu Petit Théatre Ambulant, farcit d’històries, mentre que les dues recomanacions que completen les cinc que us fem setmanalment són propostes d’animació infantil, una de musical i una altra itinerant. Totes dues són companyies de referència, amb una dilatada experiència sobre l’escenari. La primera proposta és Zum, de La Tresca i la Verdesca, que farà doblet divendres a Sant Miquel de Balenyà i dissabte al Parc Cors de Celrà, mentre que l’altra proposta és la de la Companyia d’El Príncep Totilau, amb El meu amic Brutus. En Brutus és un os que malgrat les seves dimensions, farà les delícies dels infants de la Seu d’Urgell.

Mr. Bullying (El Replà Produccions)

Degut a un canvi laboral del seu pare, la Marta es veu obligada a canviar d’institut. Tot sembla funcionar bé en la relació amb els seus nous companys fins que coneix a la Laura. A partir d’aquí la Marta pateix un assetjament gradual i constant per part d’aquesta, fins arribar a l’agressió física. En aquest punt, l’espectacle acaba i posem a disposició del públic la creació del final de la història en el col·loqui postfunció. Divendres 23, a les 20h a la Sala Polivalent de Montmeló.

Somiacaixes (Cia. de Teatre Anna Roca)

En Jordi rebrà el petit grup d’espectadors i els dirà que l’Anna sempre somia quan té un conte a les mans. Llavors la despertarà i compartirà amb els espectadors la història que somiava. Així serà com els explicarà un conte en la intimitat de l’Hospici. Divendres 23, a les 19h al Museu de l’Aigua de Salt.

 

Le Petit Théâtre Ambulant (JAM)

Inspirat en els teatres ambulants de l’època del Renaixement, en què els comediants feien les seves representacions, JAM crea ara ‘Le Pétit Théâtre Ambulant’. A través de l’humor gestual i la poesia, JAM ens endinsa en el seu singular univers, que gira entorn de la imaginació, el riure i les emocions. Un teatre itinerant, que dóna a tothom la possibilitat d’apropar-se a la cultura sense la necessitat d’un espai físic concret. Dissabte 24, a les 12h al Pati de l’Institut d’Estudis Ilerdencs de Lleida.

Zum (La tresca i la Verdesca)

Zum és un espectacle musical d’animació, de proposta participativa i dirigit a públic familiar. Els tres membres del grup, vestits d’abelles, canten i toquen en directe un ampli ventall d’instruments. L’acció passa fora de l’escenari, de manera que es fa protagonista la gent que assisteix a l’espectacle mitjançant la participació a través de la música. Zum és l’evolució natural de l’espectacle d’animació amb què La tresca va fer els primers passos. Al seu moment es va consolidar amb el nom d’Això, allò i allò altre, i va ser presentat a La Mostra de la Xarxa a Igualada (2001) i a la de Rialles (Cerdanyola 2005). Divendres 23, a les 18h a la Plaça de l’Esgésia de Sant Miquel de Balenyà. Dissabte 24, a les 18:30h al Parc Cors de Celrà.

El meu amic Brutus (La companyia del princep Totilau)

Brutus és un os bru de dos metres i mig d’alçada i 400 kg de pes, curiós, afable i divertit, a qui agrada abraçar la gent, ensumar el que mengen i gratar-se l’esquena als arbres i les parets. En Brutus farà una cercavila, acompanyat d’uns pagesos de la muntanya, alegres i esbojarrats, que baixen a la ciutat a vendre els seus productes. En aquesta cercavila veurem com ballen i juguen amb músiques d’acordió interpretades en directe, i com fan participar en les danses i els jocs tradicionals tots els infants que es troben pel camí. Dissabte 24, a les 17:30h a la Seu d’Urgell.

Comments are closed.

Pin It on Pinterest

Share This