Notícies novetats, curiositats, experiències club... Notícies novetats, curiositats, experiències club...
8 / 05 / 17

‘La gallina dels ous d’or’ i ‘Les Irréels’, millors espectacles familiars de la Fira de Titelles de Lleida

Ahir a la nit es van lliurar els premis als millors espectacles de la 28a Fira de Teatre de Titelles de Lleida, que s’ha celebrat del 5 al 7 de maig. Els guardons, anomenats Dracs d’Or, tenen el propòsit d’impulsar i divulgar els millors treballs dels creadors i de les companyies de teatre de titelles o teatre visual participants al certamen.

Una de les novetats d’enguany ha estat la incorporació d’un jurat infantil format per cinc nens i nenes que han visionat tots els espectacles infantils i familiars de sala. Aquest jurat ha atorgat el Premi Drac d’Or al Millor espectacle infantil/familiar de sala‘La gallina dels ous d’or’ de la companyia Zum-Zum Teatre “per la complicació i perquè era divertit”.

El mateix espectacle de Zum-Zum Teatre s’ha endut també el Premi de les Autonomies “per la magnífica posada en escena d’un clàssic, accentuant els seus valors socials”.

El Drac d’Or al Millor espectacle infantil/familiar ha estat per ‘Les Irréels’ de la companyia francesa Créature “per la capacitat d’encisar, seduir i fer còmplices a tot tipus de públic sense límit d’edat”.

L’espectacle inaugural ‘Cendres’ dels franco-noruegs Plexus Polaire s’ha fet amb dos Dracs d’Or: el del Millor espectacle “per la seva excel·lència escènica per saber transportar una història de novel·la negra a través d’una dramatúrgia arriscada” i el dels Festivals internacionals “per l’excel·lència i amb l’esperança que la companyia i el seu espectacle es beneficiïn del prestigi d’aquest premi”.

El Drac d’Or al Millor espectacle al carrer ha anat a parar en mans de Xip Xap Teatre pel seu espectacle ‘Transhumància’ “pels diferents elements que conformen una proposta molt complerta que aconsegueix reproduir en qualsevol entorn un ofici tradicional amb el recolzament d’un ventall molt ampli de recursos narratius i artístics”.

L’espectacle ‘La dernière danse de Brigitte’ de Zero en conducta ha guanyat el Drac d’Or a la Millor interpretació “per l’enorme qualitat del seu treball, a través d’una diversitat de disciplines artístiques i per la seva complicitat amb la columna de la Sala”.

‘Hand Stories’ de la companyia xinesa T&T Productions ha obtingut el Drac d’Or a la Millor dramatúrgia “per la capacitat de saber lligar la tradició amb contemporaneïtat”; el coet per fer volar la imaginació ‘I-MAG 341’ de Peus de porc el de la Millor escenografia “per un treball meticulós i impecable a l’hora d’elaborar una proposta de risc” i, finalment, ‘Pluja’ de Guillem Albà & Clara Peya el de la Proposta més innovadora “per la voluntat d’innovació en el terreny de les emocions utilitzant la senzillesa i la simplicitat”.

Comments are closed.

  • Una iniciativa de:
    Associació Professional de teatre per a tots els públics
    Amb el suport de:
    Col·labora:
    col·labora Diputació de Barcelona        SGAE         Institut d'Estudis Ilerdencs         Diputació de Lleida        Ajuntament de Barcelona        INAEM - Ministerio de Cultura        

Pin It on Pinterest

Share This