Notícies novetats, curiositats, experiències club... Notícies novetats, curiositats, experiències club...
25 / 04 / 16

La Fira de Teatre de Titelles de Lleida cita el públic de totes les edats

A partir d’aquest divendres i fins diumenge, Lleida gaudirà d’un ampli ventall d’espectacles en el marc de la 27a Fira de Teatre de Titelles. La programació inclou des de propostes tradicionals fins les més innovadores amb espectacles de sala i de carrer, i per a totes les franges d’edat. Hi participen 25 companyies, hi haurà 19 estrenes i s’hi faran un total de 74 actuacions en 28 espais.

Com és habitual, la fira comptarà amb propostes adreçades als infants d’entre 3 i 6 anys, com ‘Loo’ de la companyia Ponten Pie, ‘Fragile’ dels francesos Le Clan de Songes, ‘Screen Man’ dels valencians El Teatre de l’Home Dibuixat, ‘Libel·lula’ de la Cia. Toti Toronell i ‘El petit piano’ del Centre de Titelles.

Els espectacles familiars tenen, com sempre, un lloc destacat. És el cas d’’Antón Retaco’, la proposta de la companyia Titiriteros de Binéfar, on ens acostaran la vida d’una companyia d’artistes ambulants retratada amb la mirada tendra i amable d’Antón, un nen nan. El Espejo Negro amb ‘Óscar el niño dormido’, ens introduiran a la vida de l’Oscar, un nen que es va quedar adormit en un llarg i profund son. David Espinosa/El Local portarà al Centre d’Art la Panera ‘La Triste Figura’ una instal·lació performativa sobre l’ús de la imaginació i la seva relació amb la percepció i el significat inspirada amb la novel·la de Cervantes, El Quixot. Galiot Teatre ens oferiran ‘Instal·lació món titella’, situats a la plaça Esteve Cuito, ens faran viatjar a través de la cultura dels titelles de diferents països. L’església de Sant Martí obrirà les portes a Escarlata Circus perquè ens facin gaudir amb el seu espectacle ‘CorRoc’.

El públic juvenil podrà gaudir d’una àmplia oferta d’espectacles, com ara ‘Tria Fata’, una proposta dels francesos La Pendue. Théâtre Magnétic ens oferirà ‘Les 3 Petits Cochons’, la història popular ens visita però ho farà amb subjectes poc convencionals del teatre i a través de la imaginació exaltada del narrador. Per la seva banda, El Retrete de Dorian Gray oferiran ‘In Memoriam’, on ens retrataran les ganes del protagonista, Percival, per mantenir viva la seva memòria. I a la sala d’exposicions de Sant Joan, Onírica Mecánica presentarà en estrena absoluta ‘El Rumor del Ruido’, on un home investigarà el silenciós soroll que arriba a les nostre orelles i mai més se n’anirà.  També hi haurà espectacles reservats únicament per al públic adult.

Finalment, destacar alguns espectacles de carrer en el vessant més obert de la fira. La companyia Campi Qui Qugui ofereix a tota la família el seu ‘Manneken’s Piss’, realisme i surrealisme, humor i moltes sorpreses en la inauguració de la nova font de la ciutat. També la companyia Festuc Teatre presentarà ‘Mr. Parfum’, un espectacle que buscarà el perfum personalitzat per a cada ciutat tot interactuant amb el públic. D’altra banda, JAM ens acostarà ‘Dragon ST’, una divertida història que posa en entredit les moltes llegendes que s’expliquen de dracs i cavallers. Des de França la Compagnie Pelele ens acostaran ‘Penjat d’un fil’ “Fantastik Cirkus”, el circ a la ciutat.

Comments are closed.

Pin It on Pinterest

Share This