18 / 05 / 20

Festuc farà una funció en viu de ‘La mongetera màgica’ aquest dijous a Corbins

Després de 2 mesos d’aturada, la companyia Festuc Teatre tornarà a actuar dijous vinent amb públic en viu. Festuc farà La mongetera màgica el dijous dia 21, a les 12h del migdia, al Parc del Riu (camp de futbol), amb motiu de la Festa Major de Santa Quitèria. Això és possible gràcies a la confiança que l’Ajuntament de Corbins ha dipositat en la companyia i en els espectacles en viu. Serà el primer ajuntament que programarà teatre en viu dins la fase 1 de desconfinament, un exemple que caldria que s’estengués i servís de precedent per tal que altres municipis programin espectacles en viu.

Segons el BOE, dins la fase 1 es permet fer teatre seguint un seguit de normes que necessita que tothom sigui responsable, els artistes, el públic i els programadors. Cal ser responsables seguint les mesures sanitàries establertes pel dia de la representació i, d’altra banda, les administracions i les companyies han de ser responsables de tornar a fer teatre en directe i amb públic per mantenir viu el teixit cultural del país i perquè el públic,  especialment el familiar, després de tant temps tancat, necessita tornar a veure propostes artístiques reals, en directe. Perquè #LaCulturaTambéCura.

 • Facebook
 • Twitter
 • Google+
 • Pinterest

Plànol de com es distribuirà el públic, per nuclis familiars.

Per accedir a la funció, però, cal tenir en compte un seguit d’indicacions: les entrades, que són gratuïtes, seran limitades i distribuïdes per unitats familiars, s’han de reservar per telèfon a l’ajuntament i només hi poden accedir els empadronats al municipi. L’extensió del lloc on es farà la funció garanteix la possibilitat de mantenir les distàncies necessàries entre nuclis familiars (28 per a un total de 112 persones).

Per tal que ningú en quedi exclòs degut a les restriccions sanitàries, la funció també es penjarà al canal de youtube de Festuc Teatre a partir del 22 de maig (18h), però tal i com diu la companyia, està clar que “el teatre online sempre serà un complement i mai un substitutiu”. La companyia afirma que ela agradaria que “aquesta proposta encoratgi a seguir l’exemple i adaptar-la als municipis, sempre apostant per la cultura en viu, respectant totes les mesures sanitàries. Aquesta serà la millor manera d’ajudar a un sector cultural malmès que a pesar de tot s’ha abocat regalant espectacles i concerts durant el llarg confinament, però també ajudarem a crear una normalització i socialització cap als infants. Creiem que és el moment de pensar propostes en viu i apostar més que mai cap al públic familiar. Som el sector del teatre familiar català, ens necessitem, ara és possible i estem preparats per tornar.”

Comments are closed.

 • Una iniciativa de:
  Associació Professional de teatre per a tots els públics
  Amb el suport de:
  Col·labora:
  col·labora Diputació de Barcelona                 Institut d'Estudis Ilerdencs         Diputació de Lleida        Ajuntament de Barcelona

Pin It on Pinterest

Share This