7 / 11 / 17

El festival El Més Petit de Tots s’inaugura amb una festa al carrer

A partir d’aquest dissabte 11 de novembre i fins diumenge dia 26 tindrà lloc la 13a edició d’El Més Petit de Tots, el festival d’arts escèniques dedicat a infants entre els 0 i 5 anys amb epicentre a Sabadell. Un any més, el certamen s’estén per tot el territori i se celebrarà a 11 ciutats i 14 teatres mostrant els millors espectacles internacionals i contemporanis destinats a aquesta franja d’edat.

Els escenaris són: LaSala Miguel Hernández i L’Estruch de Sabadell, Teatre de l’Aurora d’Igualada, Mercat de les Flors de Barcelona, Teatre de l’Escorxador de Lleida, Teatre Principal d’Olot, Teatre Municipal de Benicàssim, Teatre Auditori i Teatre Mira-sol de Sant Cugat, Teatre Clavé de Tordera, Teatre Auditori de Granollers, l’Atrium de Viladecans, Teatre el Magatzem de Tarragona i el SAT! Sant Andreu Teatre de Barcelona (que s’hi incorpora enguany), a més de les biblioteques municipals que acullen tallers i conferències.

El Més Petit de Tots donarà el tret de sortida aquest dissabte d’11h a 13:30h amb espectacles i instal·lacions insòlites a les places del Doctor Robert i el Racó del Campanar de Sabadell, una gran festa al carrer per apropar les arts escèniques a nous públics. La inauguració comptarà amb els jocs ‘Terra de gegants’ d’Efímer, el conte desplegat dins un camióEl secret de la Nanna’ de la Companyia Anna Roca i l’explosió de colors ‘Blanko’ de la mà i els pinzells de l’artista JOHNman.

Aquest any destaca la forta presència al certamen de companyies i espectacles internacionals: ‘A gruta da garganta’ (El camí de la gola) de la Cia. La Casa Incierta (Brasil); ‘Besat af aebler’ (Bojos per les pomes), dirigit per Cathrine Sombsthay (Teater Nordkraft, Dinamarca); ‘HiHaHuttenBouwers’ (Constructors de Cabanes) de la companyia De Stilte (Holanda); les produccions franceses ‘Le Petit Bain’ (Un petit bany) de Johanny Bert (Théâtre de Romette) i ‘Opus 1-Blancs’ de la Compagnie d’à Côté; i els ‘Concertos para bebés. Das Suites Barrocas às Mazurkas de Naragónia’ (Concert per a nadons. De les Suites Barroques a les masurques de Naragonia) de Paulo Lameiro i la Cia. Musicalmente (Portugal) que actuaran de nou al festival, arran de la bona acollida que ha tingut sempre la seva presència en edicions anteriors. I finalment l’espectacle ‘L’homme qui trace l’arc en ciel’ (L’home que dibuixa l’arc de Sant Martí) dirigit per la Cia. Forest Beats (França) i l’artista Yutaka Takei (Japó), un espectacle de gest senzill i acurat creat en residència a L’Estruch de Sabadell i que és el punt de sortida d’un llarg projecte que emprèn Yutaka Takei inspirat en el surrealisme de René Magritte i en el fotògraf japonès Shoji Ueda.

A nivell nacional es podran veure les produccions ‘Akari’ de la Cia. Da.Te Danza (Andalusia); ‘Blink Flash Duncan’, un espectacle dirigit per Montse Roig i coproduït entre el Mercat de les Flors i l’Associació Blink Flash (Catalunya); ‘Malebable’, un viatge a través de les sensacions creat per Helena Lizari; i El secret de la Nanna’, de la Companyia Anna Roca.

I finalment tres propostes creades per la companyia catalana Imaginart: l’experiència interactiva ‘Little Night’, la instal·lació ‘Nius’, i l’espectacle participatiuPlaneta Ka’, pensat per a nens d’entre 0 i 3 anys.

Paral·lelament, els dies 17, 18 i 19 de novembre el festival programa una trobada internacional dirigida a professionals a L’Estruch de Sabadell per generar una espai de relació, intercanvi i networking.

El Més Petit de Tots és un festival de referència, singular i únic, que programa peces que difícilment es poden veure a cartelleres teatrals convencionals, on els espectacles per als més petits de la casa no sempre hi tenen cabuda. Aposta per espectacles de gran qualitat creats i pensats per als més petits, però que emocionen a tots els públics, amb una durada i una concepció de l’espai diferents, aforaments reduïts i on tot es viu molt intensament. Durant el festival els nens podran gaudir dels diferents llenguatges de les arts escèniques com la música, el teatre, la dansa, l’audiovisual, el circ i, sobretot, el joc.

Comments are closed.

Pin It on Pinterest

Share This