Notícies novetats, curiositats, experiències club... Notícies novetats, curiositats, experiències club...
24 / 03 / 21

Farrés Brothers, La Baldufa i Campi Qui Pugui són finalistes al millor espectacle familiar dels Premis de la Crítica 2020

Els espectacles Orbital (Farrés Brothers & Cia), La faula de l’esquirol (Companyia de Comediants La Baldufa) i Camí a l’escola (Campi Qui Pugui) són els tres espectacles finalistes en la categoria de millor espectacle familiar de l’edició del 2020 dels Premis de la Crítica, organitzats pel col·lectiu de crítics sota el paraigua de Recomana.cat. Totes tres companyies són membres de l‘Associació Professional de Teatre per a Tots els Públics de Catalunya (TTP).

Orbital és una història sobre l’amistat, la comunicació i les relacions que establim amb les persones que ens envolten al llarg de la vida, vincles que en ocasions es debiliten, potser temporalment, potser definitivament. La faula de l’esquirol és una història original que vol fer reflexionar els infants sobre l’alteritat, al fet de prendre consciència del punt de vista de l’altre. Camí a l’escola és la versió escènica de la sèrie documental homònima, és a dir, una mena de destil·lat de l’esperit d’aquesta sèrie, que valora la persistència dels infants protagonistes a l’hora de perseguir el seu somni, és a dir, superar obstacles i dificultats de tona mena per anar a l’escola.

Avui s’han fet públics els finalistes en les respectives categories d’aquests premis de la crítica que, a diferència de l’any passat, enguany tornarà a celebrar un acte de lliurament presencial, programat pel dia 3 de maig a La Villarroel de Barcelona, que conduiran els periodistes Toni Puntí i Anna Pérez Pagès. El jurat del premi al millor espectacle familiar el formen Ferran Baile (Recomana), Jordi Bordes (El Punt Avui), Núria Cañamares (Entreacte), Dani Chicano (Proscenium), Iolanda G Madariaga (Recomana), Martí Rossell Pelfort (Novaveu)  i Marc Sabater (Petit Sabadell/ Petit Terrassa).

A la convocatòria dels premis d’enguany també s’hi ha afegit, com a activitat complementària, una taula rodona moderada pel crític Santi Fondevila i formada per alguns dels creadors finalistes dels premis. Aquest col·loqui tindrà com a objecte les conseqüències de toa mena (laborals, socials i professionals) de la COVID-19 sobre les arts escèniques. A més de fer aquesta taula rodona, també es realitzarà la projecció del curtmetratge documental Univers Vaca, que es complementarà amb un debat titulat: Presència actual de la dona en les arts escèniques. Aquests dos actes es celebraran el dilluns dia 29 de març, vinculats a la celebració del Dia Mundial del Teatre (27 de març).

Publicar una opinió

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*

Pin It on Pinterest

Share This