Notícies novetats, curiositats, experiències club... Notícies novetats, curiositats, experiències club...
26 / 01 / 23

Engruna Teatre Farà una funció especial de ‘Sopa de Pedres’ per a persones refugiades aprofitant la seva estada al Teatre Nacional de Catalunya

La companyia Engruna Teatre aprofitarà la seva temporada al Teatre Nacional de Catalunya (TNC) per oferir una funció especial del seu espectacle Sopa de Pedres adreçada a famílies refugiades. La representació, que compta amb el suport del TNC, coincidirà pràcticament amb el primer aniversari de la Guerra d’Ucraïna, origen de la darrera gran onada de refugiats i refugiades a Catalunya. Una situació que també viu la protagonista de Sopa de Pedres, una nena, l’Alma, que ha de fugir del seu país a causa de la guerra i haurà de lluitar contra l’individualisme i els prejudicis del seu poble d’acollida.

Engruna ha contactat amb les entitats catalanes dedicades a aquest col·lectiu per tal que vehiculin l’assistència dels seus usuaris a aquesta funció especial, que es portarà a terme el diumenge 5 de febrer al matí (10.00) a la Sala Tallers del TNC. La representació està oberta a les més de 40.000 persones refugiades ucraïneses que han arribat a Catalunya durant l’últim any —més de la meitat de les quals són infants— i a totes les persones desplaçades arran de qualsevol conflicte bèl·lic.

“Per nosaltres és un regal poder compartir Sopa de Pedres amb totes aquestes persones, a les quals l’Alma representa. Serà, a ben segur, una ocasió molt especial”, expliquen les responsables d’Engruna Teatre.

Dirigida per Mireia Fernández i protagonitzada per Anna Farriol i Júlia Santacana/Mireia FernándezSopa de Pedres es representarà al Nacional de l’1 al 12 de febrer dins del cicle El TNC Petit. De dimecres a divendres se’n faran funcions escolars mentre que els caps de setmana (dissabtes a les 17.00 i diumenges a les 12.00) hi haurà funcions per a tots els públics.

Sopa de Pedres —la dotzena producció d’Engruna Teatre— és una història que parla d’aquelles persones que han de fugir de casa seva i arriben a terres que no coneixen. Tot plegat a partir del cas de l’Alma, que després d’un llarg viatge arriba a un indret desconegut on aparentment tothom té de tot però no vol compartir res amb ella. Amb enginy i intel·ligència farà una sopa de pedres que transformarà l’individualisme de tot un poble en una feina d’equip i donarà una lliçó de vida a tots aquells que inicialment li havien tancat la porta.

“A Sopa de Pedres parlem de l’estranger, del refugiat, d’aquell que arriba a un indret buscant una oportunitat i troba una societat que no veu o no vol veure més enllà d’ella mateixa i és incapaç de viure l’arribada del nouvingut com una oportunitat i no com una amenaça”, expliquen les responsables de l’espectacle, que “també parla de la cooperació o de la força del treball en equip”.

La proposta es va estrenar a laSala Teatre de Sabadell el gener de 2020. Ha rebut el Premi Xarxa Alcover a la Mostra Igualada 2021 i ha estat nominada com a Millor Espectacle per al Públic Familiar als Premis Butaca 2022. El desembre de 2021 se’n va estrenar la versió en castellà als Teatros del Canal de Madrid.

Comments are closed.

 • Una iniciativa de:
  Associació Professional de teatre per a tots els públics
  Amb el suport de:
  Col·labora:
  col·labora Diputació de Barcelona        SGAE         Institut d'Estudis Ilerdencs         Diputació de Lleida        Ajuntament de Barcelona        INAEM - Ministerio de Cultura        

  Financiado por la Unión Europea-Next Generation EU. Proyecto financiado por el INAEM, Ministerio de Cultura y Deporte

      

Pin It on Pinterest

Share This