Notícies novetats, curiositats, experiències club... Notícies novetats, curiositats, experiències club...
21 / 04 / 21

Els nostres destacats familiars del cap de setmana estan vinculats amb relats contemporanis i, de torna, Shakespeare!

Divendres és Sant Jordi i l’ona expansiva de la diada s’ha estès al llarg de tota la setmana. És per això que la tria de propostes pels destacats d’aquest cap de setmana és d’espectacles que estan relacionats, d’una manera o altra, amb relats contemporanis i inèdits i com a torna, una proposta es basa en les obres de William Shakespeare, Micro-Shakespeare. Precisament és la primera proposta que us fem, un projecte enginyós i molt divertit de la companyia Laitrum, que està a mig camí de la instal·lació, la performance, el teatre d’objectes i l’espectacle interactiu. El públic és fonamental, ja que per una banda és qui manipula els objectes seguint unes instruccions precises,  per representar les peces en un teatrí en el qual, a l’altra banda, hi ha un altre espectador que escolta la narració a través d’uns auriculars. Ja que malauradament no s’ha aixecat el confinament comarcal, només podran gaudir de l’experiència els habitants del Vallès Oriental (Montmeló).

El Peix Irisat, de Tanaka Teatre, és un espectacle pels més menuts basat en el popular llibre de Marcus Pfister. D’altra banda, Quan les nenes volen alt és un espectacle d’El Replà, que es basa en el volum il·lustrat homònim, obra de Raquel Díaz Reguera. El llibre explica la història de superació i empoderament de tres noies amb les idees ben clares. El Monstre de Colors és possiblement, juntament amb El Peix Irisat, un dels personatges més populars entre els més petits. Es tracta d’un personatge creat per Anna Llenas, protagonista de diversos volums i que canvia de color en funció del sentiment que l’envaeixi. La productota Tutatis n’ha fet un espectacle de titelles. Finalment també us proposem un espectacle de teatre musical juvenil basat en el llibre Ningú és un zombi, de Jordi Folck, que posa en escena la companyia Teatro Calánime al Jove Teatre Regina de Barcelona.

Micro-Shakespeare (Laitrum)

Inspirat en el nostre espectacle “Capses” Micro-Shakespeare és un encàrrec del National Theatre of Great Britain i és la primera vegada que una companyia catalana coprodueix amb el Teatre Nacional de Londres. I et deus preguntar què trobaràs dins de les capses, doncs obres del gran dramaturg anglès condensades en… 8 min.! L’espectador que està darrera de la capsa-teatret “interpretant” rep instruccions a través d’uns auriculars i mou els objectes seguint les instruccions sense saber perquè ho fa. Els espectadors que estan a l´altra banda de la capsa-teatret veient l’espectacle, estan gaudint d’una peça de Shakespeare a través dels auriculars, la història pren sentit amb els moviments dels objectes de l’”actor” Shakespeare com mai l´havies vist…o sentit, humor, amor, intriga, mort, venjança, crispetes, actors que no són actors, públics entregats i grans ovacions. Micro-Shakespeare: Un espectacle molt complicat d´explicar però molt divertit de fer! Dissabte 24, a les 11h a la Sala Polivalent La Torreta de Montmeló.

Ningú és un zombi (Teatro Calánime)

Waldemar Ics, de deu anys arriba de Polònia a una escola catalana on, degut a la seva particular condició de mort vivent, serà rebutjat i perseguit,  especialment per un company (sense nom) que comprendrà, massa tard que  l’amistat veritable no entén de diferències socials o culturals,  de vius o de morts. Que l’afecte, en definitiva, traspassa el llindar del temps. L’arrelament del Wally i la seva família -tres tietes zombis de mig segle de vida- en una vella casa dels indians provocarà un xoc entre dos mons dispars condemnats a no entendre’s. Dissabte 24, a les 17:30h al Jove Teatre Regina de Barcelona.

El peix Irisat (Tanaka Teatre)

El peix Irisat, és l’animal més bonic de tot l’oceà, però es troba molt sol. Per què els altres peixos no volen jugar amb ell? Així comencen les aventures submarines protagonitzades per un peix d’escates lluents i un munt d’amics com l’estrella de mar rondinaire, el savi pop Òctopus, el peix llanterna detectiu, les meduses dansaires, el calamar curt de vista o la petxina flamenca. Junts descobriran la importància de compartir, de ser valents i ajudar els altres. Dissabte 24, a les 18h a la Plaça de les Mallorquines de Barcelona.

Quan les nenes volen alt (El Replà)

L’Adriana és lleugera com una ploma. Li encanta volar per l’habitació brunzint com si fos una avioneta. Està segura que serà la millor pilot del món. La Martina sempre puja els esglaons de tres en tres per arribar de seguida a l’habitació i tocar el violí. Somia ser una gran violinista. La Ximena és silenciosa i es passa tot el dia entre llibres. Li agrada escriure contes i va a tot arreu amb la seva llibreta. Vols ser una gran escriptora. L’Adriana, la Ximena i la Martina tenen grans somnis. El Sr. Sivolspots està construint ales per tal que puguin assolir-los, però la banda del senyor Nohoaconseguirasmai -el Sr. Reflexos, el Sr. Senyor-Eta, la Sra. Bellesa Perfora i el Sr. Desigualtat- els han omplert les butxaques de pedres perquè no puguin volar. Elles són tres, però podrien ser-ne deu, o cent, o una, o totes les nenes d’aquest planeta. Dissabte 24, a les 18h al Centre Cultural de Vilanova del Vallès.

El Monstre de Colors (Tutatis Productora)

El color groc vol dir que estàs content. El blau és la tristesa, el vermell és la ràbia, el negre la por… El verd… Quin embolic! Cada color representa una emoció, però cal saber entendre-les per posar-les en ordre. Adaptació teatral de “El Monstre de Colors” l’obra de l’Anna Llenas amb més de 300.000 còpies venudes i traduïda a 16 idiomes. Dissabte 24, a les 18:30h al Local Social de Santa Susanna. Diumenge 25, a les 11h i les 12:30h al Teatre Goya de Barcelona.

Publicar una opinió

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*

Pin It on Pinterest

Share This