Notícies novetats, curiositats, experiències club... Notícies novetats, curiositats, experiències club...
3 / 05 / 15

Els espectacles familiars ‘Rats’ i ‘Tripula’, entre els guanyadors de la Fira de Titelles de Lleida

Les trapelles i divertides rates gegants de Campi Qui Pugui (‘Rats’) i el fabulós viatge estàtic dins un globus aerostàtic de Farrés brothers i cia (‘Tripula’) són els dos espectacles per a públic familiar premiats a la 26a Fira de Titelles de Lleida.

La fira lleidatana ha atorgat el Drac d’Or dels espectadors al Millor espectacle al carrer a l’itinerant ‘Rats’ per “l’aprofitament dels espais de carrer i la interacció amb el públic. També per la utilització d’un llenguatge universal, per la original i singular adaptació d’un conte tradicional. I perquè han sabut arribar a tots els públics”. Per la seva banda, ‘Tripula’ s’ha fet amb el Drac d’Or a la Millor escenografia per “l’originalitat de la creació de l’espai escènic”.

La resta de guardonats de la Fira de Titelles són ‘The Table’ de la companyia Blind Summit Theatre, que ha rebut el Drac d’Or Julieta Agustí al Millor espectacle per “un espectacle brillant, tant per la concepció de la història com de la seva execució”, així com també el Drac d’Or a la Millor dramatúrgia “per la capacitat de fer-nos viatjar de forma esplèndida a un món imaginari amb només una taula i un titella”.

‘Desde el Azul’ d’Inés Pasic ha guanyat el Drac d’Or a la Millor interpretació per “la virtuositat en la utilització de parts del cos en la creació de personatges”.

El Drac d’Or a la Proposta més innovadora ha caigut en mans de ‘Ma biche et mon lapin’ de la companyia Collectif aïe aïe aïe per “la creació d’un llenguatge propi a partir de la interrelació entre intèrprets, objectes i espai sonor”. Aquest muntatge s’ha endut també el Drac d’Or dels Festivals internacionals per “la seva excel·lència artística”.

Finalment, el Drac d’Or de les Autonomies ha estat per a l’espectacle ‘Dans l’atelier’ de Tof Théâtre per “considerar-lo innovador, arriscat i amb un ritme trepidant, ironia i temps ajustat en la seva execució”.

La Fira de Titelles de Lleida ha tancat la 26a edició amb un balanç molt positiu. S’ha registrat una gran afluència de públic, mantenint els més de 35.000 espectadors de l’any passat, un 95% de les entrades exhaurides, i els carrers i places plens a vessar. Ha rebut la visita de més de 300 professionals acreditats, de procedència nacional i internacional –Canadà, Dinamarca, Alemanya, Bèlgica, França, Regne Unit, Itàlia i Portugal– que ja han contactat algunes de les 23 companyies presents a la Fira, i que poden resultar en noves actuacions per a aquestes en altres festivals, teatres i programacions.

Comments are closed.

 • Una iniciativa de:
  Associació Professional de teatre per a tots els públics
  Amb el suport de:
  Col·labora:
  col·labora Diputació de Barcelona        SGAE         Institut d'Estudis Ilerdencs         Diputació de Lleida        Ajuntament de Barcelona        INAEM - Ministerio de Cultura        

  Financiado por la Unión Europea-Next Generation EU. Proyecto financiado por el INAEM, Ministerio de Cultura y Deporte

      

Pin It on Pinterest

Share This