Notícies novetats, curiositats, experiències club... Notícies novetats, curiositats, experiències club...
12 / 02 / 21

El Teatre Tarragona dona espai preferent a les arts escèniques familiars aquest hivern i primavera

La programació de l’etapa hivern-primavera del Teatre Tarragona dona una especial importància a les arts escèniques familiars, amb la programació de fins a 4 espectacles d’aquest àmbit. A l’equipament tarragoní s’hi podrà veure La nena dels Pardals, de Teatre al Detall amb La Tresca i la Verdesca posant-hi la música en viu (21 de febrer, 12h), també hi ha previst que s’hi pugui veure Safari, de la Companyia de Comediants La Baldufa (21 de març, 12h), l’espectacle musical per a primera infància KL’AA, la teva cançó, de la companyia Inspira Teatre (18 d’abril, 10:30h i 12h) i, finalment, l’espectacle de titelles Adéu, Peter Pan, de la companyia Festuc Teatre (23 de maig, 12h).

L’espectacle multipremiat

La nena dels pardals és un espectacle multipremiat. Ha rebut el Premi de la Crítica al Millor Espectacle familiar (2017), Millor Disc de la Crítica per a públic Familiar dels Premis Enderrock (2017 ), Premi del Públic al Millor Espectacle de la Mostra d’Igualada (2018) i Premi Butaca al millor espectacle familiar 2018. La peça, amb dramatúrgia de Jordi Palet, es basa en un fet històric ocorregut a la Xina de Mao Zedong. Quan el Gran Timoner ordena exterminar els pardals del país perquè es mengen el gra, una nena, la Ming Li, decideix portar-li la contrària i seguir les directrius del seu cor. Aquest és un espectacle poètic i emocionant sobre els petits herois quotidians, sobre el respecte a la vida i la saviesa innata dels nens. Un espectacle poètic i emocionant sobre els petits herois quotidians, el respecte a la vida i la saviesa innata dels nens. Amb la música en directe de la Tresca i la Verdesca, la direcció de Joan Maria Segura i les il·lustracions de Noemí Villamuza.

Reflexió sobre l’assetjament

Safari està protagonitzat per en Pinyot i en Carabassot, que expliquen el conflicte en què s’han trobat immersos a la sabana, on s’hi han desplaçat per trobar un mico d’una rara espècie al qual volen fotografiar, perquè mai ningú no l’ha vist encara. En plena aventura, topen amb un lleó capmoix i pensarós que no sap rugir i no poden defugir esbrinar quin són els motius d’aquest pesar. Per què el cocodril s’entesta a ultratjar el lleó, que no sap rugir? Per què la resta d’animals també s’entossudeixen en fer-li la guitza? Què caldrà fer perquè el rei de la selva s’envalenteixi? Safari aborda el tema de l’assetjament i les nenes i els nens poden entendre les seves amenaces a partir del comportament del cocodril i el lleó i també de la girafa, el mico i l’elefant. La preocupació d’en Pinyot i en Carabassot és similar a la dels pares i mestres. Els infants també poden ser ferotges i cruels amb els companys. En canvi, per mitjà de l’educació i el treball es poden potenciar actituds i comportaments en positiu que permetin una convivència dolça i tranquil·la.

La música i la veu per a la primera infància

KL’AA, la teva canço, és una experiència visual i sonora, a través de la veu, per a nadons (0-5 anys) i les seves famílies. Inspira Teatre, que amb aquest espectacle va guanyar el Premi FETEN al Millor Espectacle per a la Primera Infància del 2020,  proposa un viatge musical de l’infant en la descoberta del món. La base de KL’AA són la veu, en aquest cas tres veus femenines, i el moviment. La veu és percebuda com a fonament de la presència humana i com a vehicle d’identitat, mentre que el gest i el moviment de l’espectacle està basat en l’evolució que fan els nadons des que neixen.

Explorant la relació entre infants i avis

Finalment, tanca aquesta sèrie familiar l’espectacle de titelles Adéu, Peter Pan, de Festuc Teatre, una petita joia, visualment meravellósa. Adéu, Peter Pan explica la història de la Maria, una nena amb molta imaginació, a qui li encanten els contes, històries i aventures que li explica el seu avi, amb el qual passa totes les tardes jugant a ser Peter Pan. Però de sobte, una nit, els nens perduts s’enduran la Maria de la seva habitació cap al País de Mai Més. Aleshores, les aventures les viurà en primera persona. Els pirates, la campaneta, els indis i tot l’imaginari que va escriure en James Matthew Barrie passaran a formar part de la seva realitat. Aquesta és una història molt tendra en la qual es plasma una realitat actual: el vincle entre els infants i els seus avis, i a més, la manera com els pares gestionen aquestes noves relacions familiars. Un espectacle de titelles i actors, sensible i divertit, que buscarà en tot moment la complicitat de petits i grans amb una posada en escena que et captivarà des del primer moment.

Sortejos a través del Club dels Culs Inquiets

Tenim, però, una gran notícia per a vosaltres, ja que Escena Familiar ha arribar a un acord amb Teatre Tarragona per sortejar, entre els membres del Club dels Culs Inquiets, un pack familiar de 4 entrades per a tots i cadascun d’aquests espectacles. Què heu de fer per participar als sortejos? Doncs és ben senzill: primer, us heu de donar d’alta del club, que és molt senzill i gratuït en aquest enllaç; posteriorment heu d’estar molt atents als nostres perfils a les xarxes socials (instagram. twitter i facebook) i al web del Club dels Culs Inquiets en aquest portal, EscenaFamiliar.cat, perquè quan obrim els diferents períodes dels sortejos (habitualment uns 10 dies abans de la funció de l’espectacle a sortejar), ho publicitarem per aquestes vies i ja podreu enviar-nos un correu electrònic a continguts@escenafamiliar.cat per participar-hi. En aquests moments hi ha en marxa el primer dels quatre sortejos. Cliqueu sobre aquest enllaç!

Els qui no sigueu afortunats en els sortejos, us encoratgem a comprar entrades d’aquests espectacles, tots ells elaborats amb un rigor artístic remarcable i d’una qualitat indubtable.

Comments are closed.

  • Una iniciativa de:
    Associació Professional de teatre per a tots els públics
    Amb el suport de:
    Col·labora:
    col·labora Diputació de Barcelona        SGAE         Institut d'Estudis Ilerdencs         Diputació de Lleida        Ajuntament de Barcelona        INAEM - Ministerio de Cultura        

    Financiado por la Unión Europea-Next Generation EU. Proyecto financiado por el INAEM, Ministerio de Cultura y Deporte

        

Pin It on Pinterest

Share This