9 / 09 / 20

El Teatre Nacional de Catalunya programa 5 espectacles familiars per a la temporada 20-21

El Teatre Nacional de Catalunya ha programat fins a 5 espectacles familiars per a la propera temporada, la 20-21, que és la darrera que ha ideat Xavier Albertí abans de passar el relleu a Carme Portaceli, que ja ha començat a treballar en la programació de la temporada 21-22. Albertí ha recuperat espectacles que ja estaven programats la temporada passada i n’ha afegit algun de nou.

Albertí, que va presentar la programació a principi de setmana, ha mantingut Ex-Libris, de la companyia Voël. Es tracta d’un espectacle de circ contemporani, que coreografia els efectes d’una bona lectura. La companyia vol parlar de la falta de comunicació i de la recerca de moments d’inadvertida felicitat en dia a dia, en que els llibres també són protagonistes a més del quadrant rus, la tècnica mans a mans, la bola d’equilibri i la música en directe. Ex-Libris es podrà veure a la Sala Tallers els dissabtes i diumenges del 19/12 al 3/1.

Un altre dels espectacles que es van haver d’ajornar a causa de la COVID-19 és Kàtia, de la companyia Teatre Nu. Kàtia prendrà el relleu a Ex-Libris a la Sala Tallers, on se’n faran funcions escolars, però també d’obertes al públic, del 3 al 14 de febrer. Kàtia és el viatge entranyable d’una mare i una filla a la recerca dels orígens de la petita. La Kàtia fa la maleta i emprèn un viatge, l’aventura de la seva vida que viurà acompanyada de la seva mare. És un espectacle de teatre visual que ens parla de la necessitat de retrobar-nos amb les nostres arrels. Kàtia ens parla de voler saber, de la necessitat de trobar els nostres orígens, de la voluntat de recordar i entendre d’on venim. És la història d’una mare i una filla que emprenen un viatge per mirar de respondre les preguntes que es planteja la petita. Aquest espectacle parla de l’adopció, dels interrogants que desperta, dels neguits que motiva, i ho fa a través d’una història plena de joc i aventura a la recerca d’un objecte ben quotidià: una foto.

Els Jardins del TNC són l’escenari d’un nou espectacles familiar, Horta, de la companyia valenciana L’Horta Teatre. Aquest espectacle, creat i dirigit per la Pau Pons, és una experiència immersiva que explica una història d’amor única i entranyable que fa estimar més la terra i tot el que dona. Pons recupera els valors arrelats a la terra i als costums més genuïns i ancestrals, contemporitzant-los i adaptant-los als interessos i als coneixements dels més menuts. Un recorregut itinerant a través d’un espai transformat en un horton els sentits i els petits en seran els protagonistes: tocar la terra, escoltar-la, cantar cançons, i descobrir històries i objectes fascinants. Horta es podrà veure al TNC del 7 al 9 de maig.

 • Facebook
 • Twitter
 • Google+
 • Pinterest

Full House, d’Eléctrico 28.

El següent espectacle familiar que es podràs veure és Full House, de la companyia catalano-austriaca Eléctrico 28. Els Jardins del TNC acolliran una faula divertida i sorprenent sobre la convivència entre cultures, en un món molt divers, en el qual és possible que aquells veïns que semblen estranys s’assemblin molt més del que podria semblar, siguin com siguin i vinguin d’on vinguin. Full House és un espectacle sense text de teatre físic i música en viu que planteja a través d’una faula contemporània el tema de la convivència, abordat des de la diversitat de cultures i la necessitat de compartir. Quatre animals diferents que són uns veïns però que no s’havien adonat de les necessitats ni de les semblances de qui tenen just al costat de casa seva. Aquesta peça, dirigida per Ana Redi-Milatovic, es podrà veure els dies 15 i 16 de maig.

El darrer espectacle familiar de la temporada és un parell de concerts de la companyia El Pot Petit, als mateixos Jardins del TNC, programats pels dies 29 i 30 de maig. El Pot Petit sempre és sinònim de diversió, d’una festa molt especial que combina música, titelles i danses per fer passar a grans i petits una molt bona estona. Fins a vuit músics dalt l’escenari: baix, bateria, guitarra, piano/violí, saxo, trombó, titellaire i veus, que enfilen cançons amb diversos estils musicals que formen part dels tres populars discos amb música original que ha publicat el grup gironí: Canta amb el Pot Petit, Ritmes i Rialles i A l’aventura!.

Publicar una opinió

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*

 • Una iniciativa de:
  Associació Professional de teatre per a tots els públics
  Amb el suport de:
  Col·labora:
  col·labora Diputació de Barcelona                 Institut d'Estudis Ilerdencs         Diputació de Lleida        Ajuntament de Barcelona

Pin It on Pinterest

Share This