19 / 10 / 18

El teatre familiar català envaeix Ses Illes amb una quinzena de companyies a la FIET

Un total de 15 companyies catalanes d’arts escèniques per a públic familiar participen fins diumenge en la FIET 2018, la XVI Fira de Teatre Infantil i Juvenil de les Illes Balears. Això suposa que gairebé una tercera part de la participació en aquest certamen, que programa espectacles d’arreu del món, és catalana. Una altra dada a tenir en compte alhora de valorar la fortalesa del sector de les arts escèniques de Catalunya és que d’aquesta quinzena de companyies catalanes amb presència al FIET, 7 són de les terres de Lleida.

Així, Festuc Teatre, amb Adéu, Peter Pan!, La Baldufa, que porta un assaig obert de Chapeau, Zum Zum Teatre, amb el nou espectacle Hippos, JAM, amb El Mêtre, Fadunito, que porta l’itinerant La gran família, el Centre de Titelles de Lleida, que estrena la revisió de Jana i els tres ossos Campi Qui Pugui, amb l’Asteroid que va estrenar a FiraTàrrega, són les set companyies lleidatanes presents a Vilafranca de Bonany (Mallorca). I estan acompanyades per Circ Pistolet, amb Quan no tocàvem de peus a terra, el grup musical Xiula, amb el concert Donem-li una volta al món, Planeta KA, que porta la seva instal·lació de dansa Imaginart, La Residual, amb Raconets de la mar, Pep Aymerich amb Cadira, Panicmap Proyectos Escénicos, amb Petit Big Blue, Txo Titelles, que porten El nou groc i L’Estaquirot Teatre, que estrena al FIET L’Aventura d’avorrir-se. Aquesta quinzena de companyies catalanes comparteix programa amb 38 més arribades sobretot de diferents punts de les Illes Balears, però també d’Aragó, del País Valencià, de Galícia, d’Euskadi, de La Rioja, d’Andalusia o d’altres indrets d’Europa com Gal·les o Dinamarca.

No és el primer cop que Catalunya té un pes tan important a la FIET. I és que el sector de les arts escèniques per a públic infantil a Catalunya gaudeix de bona salut i aquest certamen illenc és una bona oportunitat per presentar nous projectes o espectacles que tot just han sortit del forn.

La Fira de teatre infantil i juvenil de les Illes Balears és l’esdeveniment més important de les Illes Balears pel que fa al teatre per a tots els públics. Un dels seus objectius és la promoció de les arts escèniques fetes a les illes però també busca ser un espai de reflexió i d’intercanvi del sector, generant sinèrgies amb altres projectes.

La FIET va néixer l’any 2002 impulsada per la companyia Gom Teatre i un any després, l’associació sense ànim de lucre Sa Xerxa de teatre infantil i juvenil de les Illes Balears n’agafa el relleu. Any rere any ha anat augmentant el nombre de companyies participants, d’espectadors, de programadors teatrals i d’activitats organitzades. Enguany, la FIET se celebra des de dijous fins diumenge 21 d’octubre.

Comments are closed.

Pin It on Pinterest

Share This