Notícies novetats, curiositats, experiències club... Notícies novetats, curiositats, experiències club...
27 / 09 / 22

El proper 7 d’octubre s’inaugura a La Puntual de Barcelona, la 17a edició del Festival Internacional de Putxinel·lis

Del 7 d’octubre al 30 d’octubre de 2022 La Puntual organitza el seu renovat Festival Internacional de Putxinel·lis de Barcelona.

En l’edició d’enguany el Festival vol explorar el camí recorregut en l’evolució de la Tradició a la Modernitat en l’art dels titelles. D’aquesta manera, i arribats de diferents països, el teatre La Puntual acollirà durant 4 setmanes a titellaires de primera línia que ens faran fer un viatge en el temps. Viatjarem des de les arrels mil·lenàries d’aquest art fins a les noves propostes que ens mostren el futur.

Tindrem en Puran Bhatt, premi Nacional de les Arts a l’Índia; en Luis Boy Zornoza, qui fou director durant 18 anys del Norwich Puppet Theatre i director escènic de prestigioses companyies de titelles europees; l’Inés Pasic i l’Hugo Suárez, integrants de la prestigiosa companyia Hugo e Inés, reconeguda internacionalment per la seva innovació en l’àmbit dels titelles; i finalment, Xavi Sánchez i Analia Serenelli, provinents del circ i la dansa, formats a França i creadors de la companyia catalana Rauxa.

El Festival s’inaugura el divendres 7 d’octubre de 2022 amb l’espectacle “Amar Singh Rator” del Premi Nacional de les Arts 2004, Puran Bhatt, una proposta escènica tradicional amb arrels mil·lenàries vinguda expressament de l’Índia, d’una bellesa i una delicadesa en els moviments que no semblen d’aquest món.

A continuació, i a càrrec de Luis Boy Zornoza, el Festival oferirà “Punchinelis”, un espectacle de titelles basat en la tradició del titella de guant tradicional anglès, (en Punch), però amb la incorporació d’altres influències europees i d’un llenguatge visual modern.

El tercer cap de setmana, i seguint amb el recorregut per l’evolució en l’art dels titelles, la Cia. Hugo e Inés representarà el seu espectacle “Miniaturas”. Inés Pasic i l’Hugo Suárez, procedents del Perú, són un exemple d’innovació en l’àmbit dels titelles en crear, a finals del s. XX, els titelles Corporals, i són una de les companyies de titelles més reconegudes en el panorama internacional.

Finalment i per concloure el Festival, es presenta la innovadora proposta de la Cia. Rauxa, “Teatre de Paper”. Es tracta d’un espectacle sense paraules on els titelles es mouen sense tenir contacte directe amb el manipulador. “Teatre de Paper”, és un bon exemple dels camins que l’avantguarda de la creació en l’àmbit dels titelles està explorant els darrers anys.

Activitats paral·leles del Festival

Durant el Festival s’organitzaran diferents tallers de titelles per a infants, col·loquis post-funció amb els artistes, i tres Cursos especialitzats adreçats a adults que utilitzen o volen utilitzar els titelles en el seu àmbit professional (titellaires, actors, professors, educadors, etc.). El primer i el segon Curs tindran lloc del 3 al 13 d’octubre, i es centraran en “la Construcció, Interpretació i Dramatúrgia amb titelles; i el tercer Curs, “EL COS DRAMÀTIC: titelles corporals i mim”, tindrà lloc els dies 24, 25 i 26 d’octubre, i l’impartiran els dos grans mestres Inés Pasic i Hugo Suárez. El Festival compta un any més amb la col·laboració de l’Ajuntament de Barcelona, del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, de l’Institut Català de les Empreses Culturals (ICEC) i d’UNIMA Catalunya.

Comments are closed.

Pin It on Pinterest

Share This