Notícies novetats, curiositats, experiències club... Notícies novetats, curiositats, experiències club...
8 / 04 / 21

El Mil Maneres, un festival amb cor rural i ànima cosmopolita, presenta la seva segona edició

El festival Mil Maneres d’Alcoletge, que s’autodefineix com a festival amb cor rural i ànima cosmopolita, ha presentat la seva segona edició, que es celebrarà del 23 al 25 d’abril. El cartell del festival, com en la primera edició, inclou fins a 10 propostes artístiques per a públic de totes les edats entre les quals hi ha espectacles reconeguts i premiats en diferents mostres del sector. El festival tindrà fins a tres espais escènics diferents, tenint en compte tots els requeriments de seguretat necessaris.

El festival té com a fil conductor aquest any la dansa i la seva pretensió és acostar aquesta disciplina escènica als centres educatius, de manera que es realitzaran tallers i jornades adreçats als i les alumnes de l’escola del poble. La programació arrenca divendres 23 d’abril amb l’espectacle Labranza Kids, una adaptació del projecte artístic Labranza del Colectivo La Majara, que té com a objectiu connectar els nens i nenes amb l’imaginari rural a través del moviment i la dansa i que estarà protagonitzat pels mateixos alumnes de 6è de l’Escola Municipal.

  • Facebook
  • Twitter
  • Google+
  • Pinterest

La faula de l’esquirol, de La Baldufa.

El mateix divendres també es podrà veure Here We Go! i els equilibris i acrobàcies de Guga & Silvia, finalitzant la jornada amb la dansa i la poesia visual de la Cia. Maduixa i el seu espectacle Mulïer, en què cinc ballarines sobre xanques exploren la identitat femenina en una peça que apel·la directament a la sensibilitat del públic.

La mateixa companyia valenciana obrirà la programació de dissabte 24 amb , un espectacle de dansa i arts plàstiques per gaudir en família que parla sobre el poder de la imaginació i la creativitat com a forma d’evasió davant la complexitat de la vida. Durant el matí, el públic del festival també podrà gaudir de Carilló, un muntatge de la companyia La Tal que mostra la vida interior d’un rellotge musical plena de personatges que expliquen històries de cavallers, pallassos, baralles i passions.

La tarda de dissabte començarà amb una segona funció de Labranza Kids, protagonitzat pels alumnes de 6è de l’Escola Municipal, i continuarà amb Full House, una fabulació moderna sobre la convivència en un barri, a càrrec de la companyia Eléctrico 28. El darrer espectacle de la tarda nit de dissabte serà Gran Reserva, una festa esbojarrada i plena de ritme i humor que servirà per repassar els millors moments de la companyia Rhumia & Cia i que neix de la voluntat de retre homenatge a Joan Montanyès, Monti, un dels grans actors i pallasso dels nostres temps.

 

El diumenge, la darrera jornada del festival, començarà amb un espectacle d’Inspira Teatre per als més petits de casa, KL’AA la teva cançó, una experiència visual i sonora a través de la veu per a nens i nenes de 0 a 5 anys. Posteriorment, més música amb la companyia d’animació LaliBeGood i el seu espectacle Futur Oh! Finalment, i abans de  la cloenda, el públic del festival tindrà l’ocasió de veure la companyia lleidatana La Baldufa, en aquesta ocasió amb La Faula de l’Esquirol, un espectacle que convida a reflexionar i aprofundir sobre la diferència i el mestissatge. La cloenda d’enguany anirà a càrrec de la companyia de circ La Tróccola, amb l’espectacle Emportats, un xou que combina música, acrobàcies i malabars.

En la presentació, l’organització també va fer una rotunda declaració d’intencions: “Sota el lema mil maneres de compartir, Alcoletge té molt clar que la cultura és un bé essencial i necessari i vol consolidar el seu festival posant la mirada en el fet que comencem a veure la llum després d’un any de pandèmia. Amb tota la cautela necessària el Mil Maneres vol reivindicar que, més que mai, és temps de continuar compartint  el sol i l’aire que respirem, de compartir els moments d’oci, els sentiments, les ganes de gaudir, que cadascú doni i prengui  la part que vulgui, de participar en la cultura i de l’evident benefici mutu que hi ha en relació entre el públic i els artistes.”

Comments are closed.

Pin It on Pinterest

Share This