Notícies novetats, curiositats, experiències club... Notícies novetats, curiositats, experiències club...
3 / 11 / 15

El Més Petit de Tots: espectacles per a infants de 0 a 5 anys

Aquest dissabte comença el Festival El Més Petit de Tots que, com el nom indica, s’adreça als més petits de la casa: els infants de 0 a 5 anys. El certamen mostra els millors espectacles internacionals i contemporanis destinats a aquesta franja d’edat i esdevé una oportunitat única per gaudir de muntatges que difícilment passaran per les nostres cartelleres teatrals. A més, tenen la particularitat que també en poden gaudir els pares.

Els espectacles tenen un ritual, una durada i una concepció de l’espai diferents. Amb aforaments reduïts, on tot es veu de molt a prop i es viu molt intensament, i on hi caben i es barregen tots els llenguatges: la música, el teatre, la dansa, l’audiovisual, el joc…

L’onzena edició del festival tindrà lloc fins al 22 de novembre a 10 ciutats i 12 teatres: Sabadell (LaSala Miguel Hernández i Teatre Principal), Barcelona (Mercat de les Flors), Sant Cugat (Teatre-Auditori i Mirasol), Tarragona (Teatres de Tarragona), Olot (Teatre Principal), Lleida (L’Escorxador), Tordera (Teatre Clavé), Igualada (Teatre de l’Aurora), Granollers (Teatre-Auditori) i Benicàssim (Teatre Municipal). Enguany acollirà companyies de França, Alemanya, Bèlgica i Portugal, a més d’andaluses i catalanes.

 

Festa inaugural

Aquest cap de setmana se celebrarà a Sabadell la festa d’inauguració, exclusivament dedicada als nens i nenes de 0-5 anys i acompanyants. Consistirà en la Baboo Experience, la baby-discoteca més espectacular, amb projeccions zenitals i amb el DJ Gugugagà i la VJ Mademoiselle OuiOui; amb concerts minúsculs amb Pepino Pascual & Co. i Lo Carrofil, una atracció de fira singular de la companyia Efímer.

 

La programació: 11 espectacles

Enguany El Més Petit de Tot coprodueix ‘LOO’ amb la companyia Ponten Pie, un espectacle de poètica visual, on sobretot parla la plasticitat i la participació dels sentits dels assistents que es troben instal·lats sobre l’escenari i mig envoltats per l’escenografia.

Paulo Lameiro (Portugal) portarà el seu exitós ‘Concert per a nadons: Prokofiev al segle XXI’, una experiència d’intercanvi i complicitat en la qual el descobriment de la música en directe i el silenci creen moments intensos i sorprenents. Partint de la música de Prokofiev i d’Strawinsky, es viatja cap a universos sonors inesperats passant pels mars del jazz, dels aromes magrebins i una mica de música Klezmer.

La companyia belga Compagnie 4Hoog porta l’espectacle ‘Wanikan’ que uneix dansa, humor i imaginació. Una història formada per imatges, sense paraules i amb molt humor. Un joc entre dos personatges que interactuen amb objectes familiars per explicar històries.

Des de França arriba la proposta ‘Dans les plis de mes rêves’ de Compagnie Charabia, una veu que juga acompanyada per instruments indis, percussió i objectes sonors. Un espectacle sobre el ritual a través de la veu i el moviment, com un fil conductor entre les tradicions ancestrals compartides per totes les comunitats.

La companyia belga Theater de Spiegel proposa El Niu (Nest), una cantant i una violinista busquen amb el públic la intimitat i l’escalfor del gran niu de fusta que és l’element principal de l’espectacle. Un espectacle musical que parla dels petits instants de la vida, dels ocells que neixen, ponen els ous, els coven, s’alcen i tornen a caure…

La companyia francesa Le Fil Rouge Théâtre porta Enchantés’. Una descoberta del món, els moviments, els sons, els colors… Dibuix i pintura llisquen entre respiració i moviment. L’espai es perfila, es crea, s’esborra… Inventen un nou llenguatge.

Des d’Alemanya arriba la proposta ‘Rawums’ de la companyia Florschütz & Döhnert, un viatge al país de les meravelles de la gravetat on dos artistes exploren el caure i el volar, la lleugeresa i la pesadesa en una forma molt poètica de teatre físic.

Bitó Produccions proposa Concerts per a nadons: Suite núm. 1 Els batecs del cargol. Una nova versió del concert per a nadons de Bitò Produccions, amb un nou repartiment musical interpretat per 8 músics que acosten els instruments als nadons perquè experimentin la vibració i la intensitat del so. Una suite que sorgeix de la doble imatge del cargol, d’una banda fràgil i de l’altra constant i autònom.

Imaginart porta Little Night, una experiència interactiva única per als més petits. Un terra-pantalla interactiu on els nens són els protagonistes absoluts de la història. Imatges suggerents que estimulen els sentits i provoquen el joc conjunt d’adults i nens.

Des d’Andalusia arriba ¿Cuál es mi nombre… ?de DA.TE Danza, un espectacle de dansa on el llenguatge, lligat al moviment, a la llum i la música submergeix els més petits en un clima familiar i divertit. Cada objecte pot tenir una utilitat i una forma molt diferent a la que veiem a simple vista.

La proposta del Mercat de les Flors d’enguany és ‘Meva Teva’ i convida els més petits a viure l’experiència del moviment. Una proposta artística i pràctica adreçada exclusivament a nadons de 4 mesos a 2 anys. Mitjançant elements visuals i molt suggerents, es treballen les relacions i vincles emocionals i inspiren a “jugar al moviment” amb la ballarina Xiu Xiu que com una baldufa juga, balla i parla amb els infants per convidar-los a formar part de l’espectacle.

Comments are closed.

 • Una iniciativa de:
  Associació Professional de teatre per a tots els públics
  Amb el suport de:
  Col·labora:
  col·labora Diputació de Barcelona        SGAE         Institut d'Estudis Ilerdencs         Diputació de Lleida        Ajuntament de Barcelona        INAEM - Ministerio de Cultura        

  Financiado por la Unión Europea-Next Generation EU. Proyecto financiado por el INAEM, Ministerio de Cultura y Deporte

      

Pin It on Pinterest

Share This