Notícies novetats, curiositats, experiències club... Notícies novetats, curiositats, experiències club...
9 / 11 / 20

El Festival El Més Petit es celebrarà i incorporarà una secció digital: Petits als Núvols

El Més Petit, el Festival d’arts per a espectadors de 0 a 5 anys, que s’ha de celebrar del 14 al 29 de novembre es realitzarà “siguin quines siguin les circumstàncies relatives al tancament cultural degut a la pandèmia per covid-19”, ha remarcat avui la directora de la mostra Eulàlia Ribera. Això serà possible perquè en previsió de les circumstàncies que es donen actualment, el festival incorpora en l’edició d’enguany la secció digital Petit als Núvols, conformada per propostes i continguts en línia tant per als espectadors com per als participants de les activitats de formació i professionals. “Com a mínim, la part digital sí que la podrem fer. La part presencial està pendent del tancament dels teatres”, argumenta Ribera.

La secció Petit als Núvols es va gestar a partir del primer confinament, la primavera passada, preveient que la situació en el moment de la celebració podria ser aquesta, però també amb l’objectiu que la mostra disposés d’aquesta extensió virtual amb fortalesa, transcendint els teatres de les ciutats on es fan funcions presencials d’espectacles com ara Barcelona, Sabadell, Lleida, Sant Cugat, Granollers, Igualada, Tordera, Viladecans, Olot, Benicàssim i Montcada i Reixac.

Tres estrenes

En el marc del Petit als Núvols s’estrenaran tres experiències artístiques creades expressament. Són propostes pensades per transcendir la visualització i establir diversos graus d’interacció entre espectadors i creadors. Les tres propostes s’estrenaran el primer dia el festival i restaran disponibles al web d’aquest fins al final de la mostra. Per poder participar-hi cal comprar un codi que dóna accés conjunt a les tres experiències, a més d’altres continguts d’interès per a les famílies.

Les tres propostes són de les companyies Animal Religion, Big Bouncers i David Ymbernón. Animal Religion presenta Cuc, un repte artístic per confeccionar una creació col·lectiva final. Big Bouncers parteix del seu espectacle Jungla per oferir Expandint la Jungla, un conjunt d’activitats i continguts relacionats amb el muntatge original. David Ymbernón presenta L’Horitzó de Latung La La, una proposta basada en la co-creació de continguts a partir de l’univers d’aquest creador català.

Tallers disponibles en línia

Els tallers Mestres que es Mouen i Artistes que es Mouen també estaran disponibles en línia. En el primer dels casos s’han previst un taller de les coreògrafes Montse Roig i Marina Cardona per a mestres d’escola bressol i un altre del coreògraf Omar Meza, dirigit a docents d’Educació Infantil. La proposta Artistes que es Mouen, dirigit a creadors i companyies, inclou un taller a càrrec de l’artista serbo-sueca Dalija Acin.

El Petit als Núvols acollirà el desenvolupament del 5è Encontre Internacional d’Arts per a la Primera Infància, que reuneix professionals del sector de tot el món. La trobada es realitzarà, en línia, els dies 20 i 21 de novembre i inclourà conferències a la carta i en streaming, un taller titulat Viure en temps de pandèmia a càrrec de la companyia francesa Act2 i un espai de networking virtual. El Petit als Núvols oferirà més de 40 hores en total de formació en línia per a professionals de la primera infància.

El festival ha garantit la celebració dels tallers de les companyies participants en el festival a les escoles. Es desenvoluparan fins a 40 sessions en centres de les ciutats que haurien d’acollir funcions del festival. La realització d’aquests tallers serà possible perquè es treballarà en base als grups-bombolla de cada escola. Eulàlia Ribera ha anunciat avui en la presentació que pel que fa a les 59 funcions escolars i 8 tallers familiars previstos “tot està a punt per si, finalment, es poden portar a terme”. La situació provocada pel covid-19 ha obligat a reduir el nombre de sessions i a prescindir de la presència de companyies internacionals.

Les funcions presencials

El Més Petit, en cas que es poguessin celebrar les funcions presencials, té previst celebrar l’estrena de Söns, la coproducció d’aquest any amb la companyia Pels Més Menuts. És un espectacle adequat per a nadons d’entre 0 i 2 anys, plantejat com una experiència sensorial en què les famílies entren en un món de sons, ombres màgiques, imatges poètiques i música. També hi ha prevista l’estrena de Mimesis, de la companyia asturiana Zig Zag Danza. El cartell el completen les companyies catalanes Big Bouncers, Inspira Teatre, David Ymbernon, Animal Religion i l’Associacio Blink Flash i Silver Drops, a més dels valencians Maduixa Teatre i la companyia andalusa Da.te Danza. En tot cas, aquesta part del festival queda supeditada a les mesures de contenció de la pandèmia decretades pel govern de la Generalitat. En cas de no poder-se celebrar, l’organització té l’objectiu de reprogramar les funcions que, eventualment, no es puguin realitzar en les condicions actuals. Les noves dates, si la situació sanitària ho permet, seran dins la primera meitat de l’any 2021.

Publicar una opinió

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*

  • Una iniciativa de:
    Associació Professional de teatre per a tots els públics
    Amb el suport de:
    Col·labora:
    col·labora Diputació de Barcelona                 Institut d'Estudis Ilerdencs         Diputació de Lleida        Ajuntament de Barcelona

Pin It on Pinterest

Share This