El Festival Deltebre proposa un menú degustació de dansa per tancar la 14a edició
La localitat de Deltebre, tan petita com peculiar, amb un paisatge únic a Catalunya que segella el sud del paÃs amb la desembocadura de l’Ebre al mar Mediterrani, porta 13 anys entestada en convertir-se cada estiu en el centre de la dansa contemporà nia internacional. I ho aconsegueix! Sota la coordinació de Roberto Olivan com a fundador i director artÃstic, el Festival Deltebre Dansa s’ha convertit en una maquinà ria de creació d’aquesta disciplina, amb 22 tallers professionals en què enguany participen 185 persones arribaes d’una cinquantena de països d’arreu del món, i també en una oportunitat per apropar la dansa, una disciplina artÃstica minorità ria, a un públic profà en la matèria però que s’hi acaba involucrant en cos i à nima.
I és que la fórmula funciona tant per al públic com per als professionals. A banda d’espectacles centrals com Cuculand Souvenir, de la mateixa Roberto Olivan Performing Arts (ROPA), o Furieuse Tendresse de Cirque Exalté, que tancarà el festival el proper dissabte, les altres nits es poden veure petits tastos de diferents propostes, una darrere de l’altra, com un menú degustació. Una mica com els Food Trucks que acompanyen l’escenografia del festival. Sabor intens a menjar i també a dansa. Amb 80 artistes en més de 40 espectacles de dansa i circ contemporanis en aquesta 14a edició que acaba dissabte.