22 / 10 / 18

El Fem Dansa aterra a Alcover amb sessió triple de moviment i emocions

Per què les famílies no ens atrevim amb la dansa? Aquesta és una pregunta que ens hauríem de fer i que avui mateix podríem començar a deixar enrere. El moviment, el ball, el cos al ritme de la música per expressar emocions, històries, reflexions és un llenguatge universal. Els infants hi connecten i tot sovint, quan ens atrevim, ens deixa amb la boca oberta.

Programes com el Fem Dansa, que torna aquesta tardor amb noves propostes per a tots els públics, pot ajudar a atansar aquest gènere a públics que no el tenen en compte. Aquest cicle, una iniciativa liderada per l’Associació de Professionals de Dansa de Catalunya (APdC) amb el suport del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, té un doble objectiu. D’una banda, atansar el creador a la municipis de tot el territori i d’una altra, permetre que la ciutadania s’atansi a la dansa com a disciplina artística.

Enguany, aquest programa arriba a la tercera edicióSant Hipòlit de Voltregà la va inaugurar al juliol, i Palamós va agafar el relleu a principi de mes. Aquesta setmana, és el torn d’Alcover, de Sant Joan de les Abadesses i de Tremp, que porten propostes potents per atrevir-se a gaudir d’un espectacle de dansa en família. Juneda i Martorell són la resta de municipis que, un any més, acullen la dansa per acostar-la a tots els públics en un cicle que s’allarga fins al mes de desembre.

Així, aquest dilluns, Alcover acull sessió triple amb Dis-connect de Diego Sinniger, Incógnito de Lali Ayguadé CompanyMolar de Quim Bigas. El cap de setmana és el torn de Mülier, un espectacle amb cinc ballarines amb xanques a escena, de la premiada companyia Maduixa Teatre. Dissabte, serà a Sant Joan de les Abadesses i diumenge, a Tremp.

L’any passat, Fem Dansa va arribar a 6 municipis de Catalunya, que van programar un total de 33 actuacions de dansa i 14 tallers i pràctiques artístiques entre espectacles de carrer, de participació, espectacles de sala, espectacles per a públic familiar, accions de dinamització de públics, tallers oberts de dansa, presentacions de llibres, converses i col·loquis post-funcions, entrevistes.

Comments are closed.

Pin It on Pinterest

Share This