Notícies novetats, curiositats, experiències club... Notícies novetats, curiositats, experiències club...
1 / 03 / 23

El Centre Artesà Tradicionarius proposa dos espectacles familiars de música d’arrel! Descobrim-ho!

El Centre Artesà Tradicionarius és una petita joia ubicada al cor de la Vila de Gràcia de Barcelona. Ens el descobreix Carol Duran, membre de l’equip del Centre.

Què hi podem trobar si visitem el Centre Artesà Tradicionarius (CAT)?

Moltes coses! El CAT és un espai dinàmic, d’una banda, durant tot l’any oferim programació estable de música d’arrel, és a dir, concerts de tota mena. I, d’altra banda, tenim els tallers, ja que també és una escola on es pot aprendre a tocar tota classe d’instruments tradicionals com el flabiol, l’acordió o el sac, i també aprendre diferents danses. La veritat és que a nivell del Sud d’Europa el CAT és un centre de referència, perquè combinem aquesta programació estable amb un festival que té lloc durant tres mesos!

El Festival Internacional de Folk, veritat?

Exactament. El festival és la part més intensa de l’any (des del mes de gener al mes de març). És un aparador de totes les músiques d’arrel que hi ha actualment al mercat. Tenim com a objectiu oferir una visió de 360 graus, és a dir, que anem des de les propostes més tradicionals fins a les propostes més experimentals que es fusionen amb l’electrònica o altres ritmes actuals. És un ventall amplíssim! I, dins d’aquest ventall, és on hem volgut que hi hagi també un espai pels espectacles familiars.

Podrem, doncs, gaudir d’un espai per a famílies.

Correcte. El Festival són tres mesos molt intensos, on oferim més de cinquanta activitats. Entre aquestes hi podem trobar tallers de música, quaranta-cinc concerts, els vespres del dimecres, ball folk… Enguany, per exemple, celebrarem els vuitanta anys de tot un referent del sector, el Jaume Arnella! En definitiva, hi ha una mica de tot i moltes sorpreses. I, des de fa anys, al Tradicionarius sempre hi ha hagut un espai per espectacles familiars que treballen des de l’arrel. En aquesta edició en el marc del Festival podrem comptar amb dos projectes que treballen música tradicional a partir de l’arrel, la Companyia De_paper i Samfaina de Colors.

La idea és que el públic habitual que ve al Centre, que no sempre és familiar, pugui animar-se també a gaudir d’aquests espectacles per a tots públics. Ens agrada crear vasos comunicants entre diferents perfils, perquè al final això de posar etiquetes i d’acotar tant, únicament ens perjudica. Són espectacles preciosos que serveixen per a totes les edats!

Miranius, De_Paper, el 19 de març a les 12.00 hores

La companyia De_Paper visitarà el CAT el diumenge 19 de març a les 12:00 hores. En aquesta ocasió, sorprendrà el públic amb l’espectacle ‘Miranius. L’aventura d’habitar el món’. On els assistents es veuran sorpresos per grills, aranyes, abelles, ocells, talps i formigues. La vida s’escampa per tots els racons. A la riba d’un riu, les bestioles comparteixen un tros de terra. Cadascuna amb el seu niu, el seu cau, el seu catau. De vegades com veïnes ben avingudes, d’altres no tant.

Un bon dia hi arriba una nova espècie, la humana. Una pagesa que també hi fa el seu niu: una barraqueta de canya i fang. Amb el pas dels anys, però, aquell niu humà anirà creixent! Fins a convertir-se en una luxosa segona residència. Com s’ho faran les bestioles per continuar vivint en aquell indret? Miranius és la història d’un paisatge. Un paisatge on cada animal, cada arbre, cada pedra o cada meandre del riu hi té el seu encaix, i com si de peces d’un tàngram es tractés, amb cada moviment fan néixer noves figures, noves realitats.

Els cistells de la Caputxeta, Samfaina de Colors, 15 d’abril a les 17:00 hores

Samfaina de Colors arribarà al CAT el dia 15 d’abril per oferir l’espectacle ‘Els cistells de la Caputxeta’. Ara es veu que el famós cistell de la Caputxeta no era un de sol, no. Dotze en té. Un per cada mes de l’any. El cistell del gener, el cistell del febrer, el cistell del març… I, així, fins a completar la dotzena. I, si bé és cert que dintre del cistell hi porta melmelada, suc i galetes, també és veritat que cada mes de l’any s’hi ha deixat caure en forma de vers i de tonada. De poesia i de cançó. Avui farem el xafarder per veure què hi trobem dins Els cistells de la Capuxeta.

Samfaina de Colors fa una passejada pel calendari a través del llibre de poemes de Miquel Martí i Pol, on el poeta dedica una poesia a cada mes de l’any. Música tradicional, poemes, cançons, estris i joguines.

Per a més informació i novetats, pots consultar aquest enllaç. 

Comments are closed.

  • Una iniciativa de:
    Associació Professional de teatre per a tots els públics
    Amb el suport de:
    Col·labora:
    col·labora Diputació de Barcelona        SGAE         Institut d'Estudis Ilerdencs         Diputació de Lleida        Ajuntament de Barcelona        INAEM - Ministerio de Cultura        

    Financiado por la Unión Europea-Next Generation EU. Proyecto financiado por el INAEM, Ministerio de Cultura y Deporte

        

Pin It on Pinterest

Share This