25 / 04 / 19

DESTACATS / Us descobrim l’univers de Miró, com vèncer la por i trobar el nostre superheroi i riure, riure molt

Aquest cap de setmana l’oferta d’arreu del territori no ens l’acabarem. Us proposem, per començar, conèixer i jugar amb l’univers de l’artista Joan Miró en l’espectacle dansa i animació de vídeo pels menuts MiraMiró. A que fa venir salivera? Trobareu pocs artistes que, amb les seves formes i colors, connectin tant, siguin tan atraients i estimulin tan poderosament la imaginació de la mainada. L’Endrapasomins (amb La Tresca), Superbleda i The Incredible Box tenen en comú que tots tres espectacles es basen en la capacitat que tenim de capgirar situacions, en la nostra força interior o, el que en diuen ara, resiliència. Si furguem dins nostre, alguns més a fons, d’altrres menys, trobarem la manera de vèncer pors i superar obstacles. I al final, riurem, riurem molt amb Oops!, que és un veritable cant a la vida! Endavant doncs amb aquest magnífic cap de setmana de primavera!

  • MiraMiró, de la companyia Baal Dansa. Un espectacle de dansa i animació de vídeo per als més petits, que neix de l’univers de Joan Miró. L’obra s’emmarca a una selecció de la seva obra gràfica. Els vius colors, les formes geomètriques i l’aparent “totipotència” de les “figures i personatges” estimulen la fantasia, deixant entreveure que tot és possible. De forma màgica les pintures tornen vives i ens transporten a un univers imaginari. L’aventura d’un viatge al cosmos plena de descobriments i sorpreses. Dissabte 27, a les 12h al Teatre de Lloret de Mar. Per a tots els públics.

  • L’Endrapasomnis (amb La Tresca), de la companyia Teatre al Detall. Una història onírica i màgica que parla de la por i del valor terapèutic dels contes i de com busquem solucions ben lluny quan la resposta pot ser dins de nosaltres mateixos. Al País de la Bona Son, la princesa Dormissona no pot dormir perquè té malsons. Els seus pares, els reis, rumien, ho consulten amb el coixí, demanen consell a metges, herbolàries i xarlatans, però no troben cap remei que guareixi el mal de la petita princesa. Potser l’Endrapasomnis serà la solució… I tot, Amb la música de La Tresca! Dissabte 27, a les 17:30h al Teatre Conservatori de Manresa. Per a tots els públics (8,00 € / 6,00 €).

  • Superbleda, de la companyia La Bleda. Tots tenim superpoders. Els tenim tan amagats que costen de trobar, però quan els necessites, apareixen. La Bleda té la força d’una formiga perquè pot aixecar set vegades el pes d’una formiga, té el poder de desaparèixer perquè només aclucant els ulls ja no es veu, i pot salvar a qui convingui només dient “un-dos-tres-salvats”. Però quan sorgeixi un problema “real”, una necessitat “real”, ella tindrà el superpoder més real de tots: la imaginació. Diumenge 28, a les 11h al Teatre Auditori de Llinars del Vallès. De 3 a 8 anys (5,00 €).

  • The Incredible Box, de la companyia La Tal. Quan es va estrenar, fa 150 anys, ‘The Incredible Box’ va ser un èxit. Mostraven l’excel•lència i reunien el millor d’aquell moment. La millor cantant d’òpera, la de la veu més cristal•lina, el millor mag del planeta, el més audaç, el millor acròbata… Tots sortien de dins d’un decorat extraordinari. Ara, el director i dos excèntrics ajudants intenten mantenir la grandesa del show. Però la genialitat no s’hereta, encara que potser, al final, de tant intentar ser magnífics, ho aconseguiran. Diumenge 28, a les 12h al Centre Cultural La Farinera, Barcelona. Per a tots els públics. Gratuït.

  • Oops!, de la companyia Teatre Mòbil. A ‘Oops!’ ens fem grans, ens fem petits, fem música, som màgics, parlem sense paraules, juguem amb els objectes i els objectes juguen amb nosaltres i tot… amb grans dosis d’imaginació i molt humor. Un cant a l’optimisme, a viure i a riure amb els pulmons plens i els ulls clars. A badar i a encantar-se amb les petites coses, que són les més grans. Diumenge 28, a les 18h al Local Catalunya d’Avinyó. Per a tots els públics (6,00 €).

Comments are closed.

Pin It on Pinterest

Share This