5 / 12 / 18

DESTACATS/ Una estrena pre-nadalenca i arts de carrer per passar un pont ben teatral

Ara sí que sí. Estem al Nadal. Amb el pont de la Immaculada, sembla que caiguin flocs de neu tot al voltant. Però el que cauen són propostes genials per fer plans en família. I ja des d’aquest dijous! Una de les que ens agradaria que no us perdéssiu és el 14è festival de Putxinel·lis d’Hivern, que La Puntual comença aquest cap de setmana i que ens portarà, fins al 4 de gener, quatre espectacles de titelles. Els clàssics, les novetats i el millor d’aquest gènere es trobarà en aquest escenari especialitzat en putxinel·lis de Barcelona. Aquest cap de setmana, estrenen l’edició d’enguany amb 7 funcions de l’espectacle El Patufet. Tampoc us podeu perdre La cigala i la formiga de Xip Xap Teatre dins del Cicle de Teatre Infantil Baldufa, al Pavelló de l’Oli de Les Borges Blanques.

Però que el Nadal està a tocar ho notem, sobretot, en què els espectacles són especials per aquesta èpocaPastorets… cap a Betlem! de La Roda Produccions, aquest diumenge a les 17.30h al Teatre de Blanes, o El Nadal dels tres porquets de Titelles Sebastià Vergés, també diumenge a les 18h a l’Auditori La Torrassa de l’Hospitalet de Llobregat, són la mostra més evident.

Com que el teatre no embafa, no cal que us recomanem moderació amb la vista posada als banquets de Nadal. Podeu gaudir d’espectacles familiars ara i també per festes, no patiu. Com a molt, us faran mal les mans de tant aplaudir. Nosaltres, us fem les nostres recomanacions setmanals. Aquí teniu els 5 destacats, entre els que hi ha una mica de tot (clown, circ poètic, arts de carrer i temes nadalencs). Fins i tot una estrena! Podeu triar:

Cösmix de la companyia Teatre MòbilDos viatgers infatigables, estranys i extravagants, arriben a l’escenari programats per fer riure. Com dos homes orquestra, despleguen les seves millors habilitats: Fan música impossible, fan teatre reciclàssic, fan l’animal i fins i tot ens avancen el futur en viu i en directe! Espectacle recomanat per a infants majors de 5 anys. Dijous 6, a les 18h al Centre Cultural de Malgrat de Mar.

Bon Nadal, Dr Greenwich de la companyia La Trepa. ESTRENA. Per a l’estrafolari Dr.Greenwich el Nadal és la seva època preferida de l’any: la gent és feliç, estan de millor humor i sobretot és l’època en que la família se’n recorda d’ell i el conviden a dinar per a celebrar-ho junts. Per això, decideix crear un invent que permeti alterar el temps i fer que cada dia sigui Nadal. Us imagineu 365 dies de festa i regals? Potser no és tan bona idea com sembla. Espectacle recomanat per a tots els públics. Divendres 7, a les 17.30h, dissabte 8 a les 17.30h i diumenge 9 a les 17.30h al Jove Teatre Regina de Barcelona.

Transhumància de la companyia Xip Xap TeatreLa transhumància és la migració estacional dels ramats a la recerca de les pastures allà on n’hi hagi segons l’època de l’any. Però  les ovelles i les cabres d’aquest espectacle itinerant de carrer són ben especials, perquè són titelles que fan participar al públic de totes les tasques relacionades amb el ramat. Inclosa la munyida! Espectacle recomanat per a tots els públics. Dissabte 8, a les 11h a la Plaça d’Esteve Ferrer d’Olot (a la Fira del Pessebre).

Udul de la companyia Los GalindosNo volen deixar-se vèncer per la indiferència, els agrada obsessionar-se en afers il·lusoris i proeses poc probables. Les limitacions físiques esdevenen un divertiment i un repte a extrapolar. Dins la carpa rodona amb el públic al voltant de l’espectacle, es pot assistir al joc de constants entrades i sortides dels artistes en la recerca de les capacitats corporals. Circ, vodevil i les varietats hi són presents en un homenatge als gèneres populars connectats amb el públic. Espectacle recomanat per a tots els públics. Dissabte 8, a les 17h i a les 20h i diumenge 9 a les 12h al Centre Civic de Porqueres.

L’estrany viatge del Sr Tonet de la companyia Tombs CreatiusDes que van conèixer per casualitat el Senyor Tonet, no han pogut deixar de pensar en totes les històries fantàstiques que li havien passat. Per això, en aquesta instal·lació de carrer, es “reconstrueixen” algunes de les anècdotes de la vida del peculiar personatge amb material de desús – fustes, palets, mobles antics – i tot d’estris de la deixalleria. A través d’aquests jocs artesanals, coneixereu de primera mà trossos dels viatges del Sr Tonet. Espectacle recomanat per a tots els públics. Diumenge 9, des de les 10.30h davant  la Cooperativa del Camp de Torrebesses.

I per què no tastar-les totes? Esperem les vostres crítiques, #culsinquiets!

Comments are closed.

Pin It on Pinterest

Share This