30 / 08 / 18

DESTACATS: Una estrena, els últims festivals i festes majors a dojo

Sembla que tenim ganes de celebrar sense estar-nos-en de res que arriba el setembre. Lluny de recollir-nos a casa pensant en les noves rutines que comencen, les festes majors i els festivals d’arts de carrer que apuren les últimes dates per gaudir de l’aire lliure sense amenaces meteorològiques ens omplen l’agenda d’un munt de propostes que fan difícil la tria.

Aquest cap de setmana s’estrena el I Festivalet de Manresa amb tres dies de circ per gaudir en família. El programa promet! També hi ha l’Arlequí a Mollet del Vallès i l’UAU de Santa Coloma, que porta espectacles com Antipasti de El que ma queda de teatre o Flou Papagayo, de Mumusic Circus, amb motiu de la festa major. Vilafranca del Penedès també es preocupa de programar activitats per a la canalla amb la sisena edició del Rodaplaces en què les arts escèniques per a tots els públics són protagonistes. Les Festes Majors no es queden aquí, no! Les Borges Blanques, Menàrguens, Aitona, Alcarràs o Matadepera també s’han ocupat de tenir propostes escèniques especials als seus programes. Des d’aquí aplaudim aquesta voluntat dels ajuntaments d’ampliar l’oferta festiva també a activitats culturals de qualitat pensades per a les criatures i les famílies. A l’agenda ho trobareu tot, però d’entre tota la programació, hem volgut fer-vos aquesta selecció dels nostres 5:

Mare Terra de la Companyia del Príncep Totilau. ESTRENA d’aquest espectacle que pren com a punt de partida l’explosió del Big Bang, passant per l’extinció dels dinosaures, i acabant amb l’embaràs d’una Homo sapiens dels nostres dies, farem un viatge per la fascinant història del planeta Terra, tot pensant en els infants i en els adults que els acompanyen. Un espectacle amb poc text, amb la música de Les quatre estacions de Vivaldi i titelles, objectes, ombres xineses, màscares i projeccions. Divendres 31 a les 18h a Veciana.

La nina del cap pelat de la companyia Engruna TeatreEn un carro ple d’andròmines viu la Nina del Cap Pelat. La Nina se sent diferent de les altres andròmines perquè no té cabells i això la impulsarà a iniciar un viatge a la recerca d’uns cabells pel seu cap pelat. Dissabte 1a les 12:45h als Jardins del Terrall de Les Borges Blanques.

Embolic a la Granja de la Companyia de Comediants La Baldufa. En una granja on conviuen diversos animals desapareix un ou de la senyora gallina. Fruit d’això, comença un gran embolic i sorgeixen desconfiances entre els habitants del mas. Totes les mirades es dirigeixen cap el Corb, el nou vingut des de “l’estranger”. Dissabte 1 a les 19h a la Plaça de l’Ajuntament d’Aitona.

La cigala i la formiga de la companyia Xip Xap TeatreAmb aquests dos personatges us convidem a viatjar per totes les estacions de l’any: quan les fulles dels arbres canvien de color i cauen, quan comença a nevar i quan tornen a cantar els ocells amb la primavera. Diumenge 2 a les 11h a la Plaça de la Biblioteca de Sant Celoni.

Folkids de la companyia Afonix Produccions i Pep LópezEspectacle de ball per a infants i públic familiar plantejat sobre la participació directe del públic, des del primer moment i seguint les directrius marcades des de l’escenari. Diverteix el públic infantil sense oblidar que, gairebé sempre, aquest ve acompanyat d’adults. Per això, el tractament de l’espectacle fuig d’infantilismes i fórmules tòpiques. Dilluns 3 a les 18h a la Plaça de la Font de la Roda de Sant Andreu de la Barca.

Comments are closed.

Pin It on Pinterest

Share This