7 / 02 / 19

DESTACATS/ Teatre i dansa per descobrir la natura, la història, la música i els superpoders

El teatre serveix per moltes coses. No cal que l’espectacle tingui un argument pedagògic per convertir-se en un acte educatiu en si, per fer-nos créixer. Només cal que una història explicada en directe ens connecti amb la nostra capacitat d’imaginar. Com cada setmana, tenim al nostre abast un munt de possibilitats per fer realitat aquest instant gairebé màgic amb propostes per a tots els públics i arreu de Catalunya. Precisament aquest cap de setmana acaba la 23a edició del cicle Joc al Ninot, amb la representació de l’últim espectacle produït pel Centre de Titelles de LleidaJana i els tres óssos, diumenge al CaixaFòrum de Lleida. També tenim una nova entrega del Calldeclowns a Calldetenes, que porten una nova proposta de pallassos, Plis plas de la companyia Filigranes. Això serà diumenge. I abans, si voleu passar un matí complet combinant llegendes i teatre, podeu anar a Sant Martí de Tous, on descobrireu qui era La senyora de Tous amb la companyia Teatre Nu. A més a més, fareu una visita guiada pel centre medieval del poble i també podreu participar del taller ‘Els secrets del teatre’. Qui dona més?

Com sempre, nosaltres volem fer-vos 5 propostes, de les desenes que teniu a la nostra agenda. Per si us serveix de tria, aquests dies teniu espectacles de teatre i també de dansa, amb titelles i pallassos, per parlar del cicle de la natura, de la història espacial, dels instruments musicals i també dels superpoders que tothom tenim. Aquí els teniu:

  • Una poma, un pomer de la companyia De PaperL’Aran ha clavat queixelada a una poma i a dins hi ha trobat un petit tresor; una llavoreta espavilada que, amb l’ajuda de la terra i la pluja, ha aconseguit fer treure el cap a un parell de fulles tendres, que es convertiran en un preciós pomer amb pomes boníssimes. Aquest espectacle fet de papers, cartrons, dibuixos, llibretes i cançons populars ens acosta al cicle de la vida i a l’increïble món de les plantes. Espectacle recomanat a partir de 2 anys. Divendres 8 a les 18h, dissabte 9 a les 12h i a les 18h i diumenge 10 a les 12h i a les 17a La Puntual de Barcelona.

  • Zaquizamí de la companyia Roberto G. AlonsoA totes les llars sempre hi ha un zaquizamí, un espai o estança gran o petita, un racó ple d’andròmines on van a parar els trastos vells que estan en desús, unes golfes amb goteres on fan niu les mussols o un altell de difícil accés on el que busques és al fons de tot, una habitació fosca, la dels mals endreços, en la que cada vegada que obres la porta cau alguna capsa, o alguna escombra, o alguna cosa. El zaquizamí és l’excusa per somiar a través de la dansa. Espectacle recomanat per a infants de 4 a 9 anys. Dissabte 9 a les 18h, al Teatre Orfeó Montsià d’Ulldecona.

  • Afina, Serafina de la companyia Cirquet ConfettiLa concertista és una pallassa, això fa que la música soni molt divertida. Els instruments sonen però també juguen i es converteixen en objectes que s’utilitzen per a coses ben diferents que fer música. Aquest és un concert on es barregen els instruments de veritat que semblen de joguina amb els instruments de joguina que semblen de veritat. Espectacle recomanat per a tots els públics. Diumenge 10 a les 12hal Centre d’Interpretació de l’Or del Segre de Balaguer.

  • Laika de la companyia Xirriquiteula Teatre1957. Som a Moscú. En plena Guerra Freda i en la competició per la carrera espacial. Laika és una gosseta que sobreviu pels carrers i parcs de la gelada ciutat. Poc s’imagina que el seu destí la portarà a l’espai dins l’Sputnik i passarà a la història de la humanitat com el primer ésser viu en orbitar al voltant de la Terra. Una bona excusa per celebrar els 50 anys de l’arribada de l’ésser humà a la Lluna. Espectacle recomanat per a tots els públics. Diumenge 10 a les 12ha la La Factoría d’Arts Escèniques de Banyoles.

  • Superbleda de la companyia La BledaTothom tenim superpoders. Els tenim tan amagats que costen de trobar, però quan els necessites, apareixen. La Bleda té la força d’una formiga perquè pot aixecar set vegades el pes d’una formiga, té el poder de desaparèixer perquè només aclucant els ulls ja no es veu, i pot salvar a qui convingui només dient “un-dos-tres-salvats”. Però quan sorgeixi un problema “real”, una necessitat “real”, ella tindrà el superpoder més real de tots: la imaginació. Espectacle recomanat per a infants de 3 a 8 anys. Espectacle gratuït, però cal reserva! Diumenge 10 a les 18hal Centre Cultural Els Costals de Castellbisbal.

Ara només queda que us animeu a gaudir del teatre. L’experiència s’ho val!

Comments are closed.

Pin It on Pinterest

Share This