1 / 08 / 18

DESTACATS: s’acaben els festivals… arriben les festes majors!

La febre dels festivals ha baixat amb la intensitat que baixa el trànsit a les ciutats aquests dies: amb l’arribada de l’agost. Ja el tenim aquí. Però si penseu que això vol dir menys propostes a l’agenda, cometeu un error. Per sort, moltes de les festes majors dels pobles de Catalunya programen espectacles de tot tipus per a tots els públics dins de les activitats de les seves festes majors. I aquest cap de setmana en tenim alguns exemples: La Garriga, Baquèira, Torrebesses, Alfés, Argentona, Sant Esteve de Palautordera, Batea… També hi ha fires temàtiques, com la Cullerada 2018 de Mont-Roig del Camp que programa el Bon Profit! de Tanaka Teatre per complementar les seves propostes gastronòmiques.

Al final, qualsevol excusa és bona per gaudir de les arts escèniques. Els espectacles itinerants triomfen, però perquè no entrar en una sala fresca a veure una funció de petit format. O jugar i participar de propostes d’entresorts. Originals, creatives i que ens sacsen l’ànima. Com cada setmana, teniu molt per triar a l’agenda. I nosaltres us fem una selecció de cinc joies:

El Secret de la Nanna de la companyia de teatre Anna Roca. La Nanna i el seu company són dos imaginautes que recorren el món amb un camió per a explicar un secret. Aparquen a totes les places que troben per poder compartir el que porten a la caixa del camió. Tothom que vulgui, pot entrar i descobrir el conte desplegat més gran del món. Divendres 3 a les 17:30h (en diversos passis de 10 minuts) al Passeig de La Garriga.

Contes de la Mediterrània de les Germanes Baldufa de la companyia Tanaka Teatre. A les germanes Baldufa els encanta viatjar per tot el món. Ara són a bord d’un vaixell a alta mar, a punt per viure noves aventures. Vols descobrir perquè la mar és salada? Has parlat mai amb peixos xerraires que concedeixen desitjos? Coneixes alguna sirena? I gegants dormilegues? T’agradaria trobar el tresor d’en Barba-roja? Teatre, titelles i molts personatges per viure els contes tradicionals de les costes de Catalunya, Egipte, Grècia, Algèria, Itàlia i Turquia. Dissabte 4 a les 19:00h al Pati de Can Comas de Pineda de Mar.

Flou Papagayo de la companyia Mumusic Circus. Tres caràcters sensibles i caòtics peregrinen circularment en una pista de Circ eterna i Universal. Les emocions i el deliri per compartir són l’impuls d’aquest curiós viatge on cada un d’ells aconsegueix convèncer a l’altre d’allò que ni ell mateix sap. I és que Flou Papagayo no es pot saber, perque només se sent. Dissabte 4 a les 19:00ha la Plaça de l’Esglèsia d’Argentona.

Neenaw! Neenaw! de la companyia Campi Qui Pugui Teatre. Un espectacle de carrer on tres cirurgians d’emergència arriben amb la seva ambulància disposats a fer-vos oblidar tots els mals. Els tres realitzaran operacions a la vista de tots els presents i els deixaran bocabadats quan assisteixin el primer part masculí, extreguin pulmons de fumadors, trasplantin òrgans cantaires, i molt més! Les seves bogeries faran morir de riure a tothom, però esperem que no perdin ningú pel camí. Diumenge 5 a les 12:30h a Batea.

El Viatge de la companyia Tombs Creatius. Una barraca de fira que convida a l’espectador solitari a realitzar “un viatge sideral”, un viatge que el farà arribar al límit, que el portarà a la veritable frontera, potser… a l’única frontera, la que separa la vida de la mort. Bon viatge! Gaudiu-lo! Diumenge 5 a les 16:00h a la Plaça del Fòrum de Baquèira.

Us quedareu a casa amb totes aquestes possibilitats? A què espereu? A disfrutar!

Comments are closed.

Pin It on Pinterest

Share This