3 / 01 / 19

DESTACATS/ Música, pallassos i moltes preguntes per acabar les vacances de Nadal

Encara estem fent la nostra particular llista d’objectius d’aquest 2019, però el que tenim clar és que continuarem demanant més teatre familiar. Mentre, aquesta setmana tenim l’última oportunitat per gaudir d’espectacles especialment pensats per Nadal i que s’han estrenat enguany. Com per exemple Bon Nadal Dr Greenwich de La Trepa, que encara es pot veure al Jove Teatre Regina de Barcelona aquesta tarda a les 17.30h i demà divendres a la mateixa hora. El mateix passa amb l’últim espectacle de LazzigagsSihir i la Nit de Reisque van estrenar el passat 27 de desembre i que es pot veure encara al SAT! Teatre de Barcelona avui a les 17.30h i demà divendres a la mateixa hora. Coincideixen, però podeu repartir i anar avui a un i demà a l’altre. En tot cas, dissabte està clar: l’arribada dels Reis Mags centren l’atenció de tothom i a cada població, se n’organitza una de grossa per donar-los la benvinguda. Entre les cavalcades d’arreu de Catalunya, moltes compten amb companyies d’arts de carrer: a Rubí, Pentina el Gat i la seva Harpo’s Band posaran música i marxa a la desfilada a partir de les 18.30h; els Xip Xap Teatre igual la fan grossa amb la cursa del Rum, rum… trasto karts entre la comitiva de la cavalcada de Valldoreix a partir de les 17.45h; i a Lleida, per exemple, les carrosses arribaran entre les Girafes de Xirriquiteula, els Hippos de Zum Zum Teatre i la Clicks Ambulance de Campi Qui Pugui. A Lliçà d’Amunt, Ses Majestats d’Orient tindran una benvinguda ben especial amb el Carilló Nöel de la Cia La Tal esperant-los a les 19h a la plaça de l’Ajuntament.

Encara són dies molt especials i a la programació de teatre es nota. Entre setmana hem pogut gaudir d’un munt de propostes i val la pena aprofitar el cap de setmana per veure arts escèniques en família abans que acabin les vacances. Us hi apunteu? Per començar l’any amb bon peu, hem fet una tria de 5 espectacles destacats amb els que gaudireu segur:

  1. Blink Flash Duncan de la companyia Blink Flash. La Isa és una noia valenta i curiosa que descobreix objectes amagats a l’espai escènic. Cada objecte guarda una experiència vital en sinèrgia amb una emoció, un color i una música. Espectacle recomanat per a infants de 2 a 5 anys. Divendres 4, a les 12h al Caixafòrum de Barcelona.

  • Rats de la companyia Campi Qui PuguiLes rates han envaït la ciutat. Apareixen de tot arreu: salten dels arbres, surten de les cloaques i els contenidors, i es troben al bell mig del carrer a plena llum del dia… Ja no s’amaguen i són gegants! Han pres la ciutat i no hi ha mata-rates que serveixi. Només una persona pot endur-se aquesta plaga: un flautista que arriba d’un país molt llunyà. Ara que, ben mirat, semblen unes rates divertides! Espectacle itinerant recomanat per a tots els públics. Divendres 4, sortida a les 17h des del Pavelló d’Esports de Celrà.

  • El rei i el mar de la companyia Pea Green BoatUn rei que parla poc i que vol manar molt està envoltat de personatges: un esquirol saltimbanqui, una gata que ronroneja sota el sol, un gos esbojarrat, el mar, els núvols… i fins i tot el fantasma de l’hora del té. El rei es vol imposar als elements naturals y descobreix que no tot es manar i obeir. Espectacle recomanat per a infants a partir de 3 anys. Divendres 4, a les 17h al Museu d’Història de Catalunya de Barcelona.

  • Chapeau! de la companyia de Comediants La BaldufaTres pallassos ploren la mort del seu líder Confetti: el buit que ha deixat, la falta de lideratge, la falta del pare que els guiava… Com podrem omplir aquest buit? Algú haurà de substituir-lo. Quin dels tres excèntrics personatges serà el pitjor candidat? Chapeau! és una proposta plàstica on paper, fusta, plàstic, pintura i guix tenen un gran protagonisme. Els tres intèrprets modifiquen constantment l’espai amb el seu traç i les seves peripècies. Un espai escènic que s’acosta a l’espectador, perquè cal experimentar aquesta història des de dins, des de ben a prop, formant-ne part i sense desentendre-se’n. Espectacle recomanat per a infants a partir de 3 anys. Divendres 4, a les 18h i a les 20.30h al Teatre de la Llotja de Lleida.

  • El perquè de les coses de la companyia Engruna TeatreL’Ares és una rodamón que viatja per tot el món. Sempre va acompanyada del seu carro, un carro que a simple vista sembla un munt d’andròmines, però obrint bé els ulls i escoltant amb atenció, tots els objectes es poden convertir en una història fantàstica: una sabata vella en un gos, un mitjó en un gat o uns llums de Nadal en la Via Làctia. Espectacle recomanat per a infants a partir de 3 anys. Dissabte 5, a les 12h al Teatre Centre Unió Agrícola d’Òdena.

Desitgem que comenceu aquest 2019 emocionant-vos amb el teatre!

Comments are closed.

Pin It on Pinterest

Share This