4 / 10 / 18

DESTACATS: Música en moviment per a nadons, superpoders i històries fantàstiques

L’agenda està que peta aquest cap de setmana. Hi ha més d’una quarantena de propostes d’arts escèniques arreu de Catalunya per a gaudir dels teatres i de les places amb tota la família. Amb les criatures més petites i amb les que ja no ho són tant. Les temporades de tardor dels teatres ja han començat, però a banda d’això, també tenim Fira Mediterrània, per exemple. És un dels certamens que ha de ser fixe al calendari de les famílies que gaudeixen amb la cultura popular, la música i els espectacles d’arts escèniques. Hi ha circ, hi ha teatre, hi ha jocs, hi ha concerts… propostes com Els cistells de la Caputxeta, de Samfaina de Colors, o Katia de Teatre Nu, són algunes de les que es poden veure entre divendres i diumenge a Manresa. Però també tenim el Firobi, el Festival de Titelles de Vilassar de Mar, que arriba aquest cap de setmana a la 22a edició amb propostes tan atractives com Transhumància de Xip Xap TeatreHathi, del Centre de Titelles de Lleida o Bianco, de LaBú Teatre. O Lo Llumener, un festival que encara no té tanta història perquè aquesta és la tercera edició, però que promet tenir-la. Combina literatura i escena i entre les joies que es poden veure aquests dies a Sort, hi ha Gnoma, de Pea Green Boat, o Post, d’Engruna Teatre.

Més enllà de fires i festivals centrades en els espectacles, aquests dies també podem gaudir de les arts escèniques a altres ambients, com la Fira del Bolet de Berga, que inclou dissabte la col·lecció de jocs de carrer Els Amics d’en Crusó, de Toc de Fusta. O de la festassa que munta a Badalona diumenge La Tresca i la Verdesca per celebrar el seu 20è aniversari, amb desenes de companyies i artistes.

Tot això ens dóna una idea de la magnitud de l’agenda aquest cap de setmana. Caldrà triar, perquè ni tan sols la SuperBleda amb els seus superpoders podria anar a tot el que hi ha! Per això, hem fet una selecció de les 5 propostes destacades que reparteixen pel territori possibilitats de gaudir amb la canalla més petiteta, també d’espectacles al carrer per a les famílies més mogudes o d’històries originals explicades amb molt d’humor.

My Baby is a queen de la companyia La Petita MalumalugaFigures que ballen. Accions reflectides en el mirall. Músics eteris i invisibles que observen i acompanyen. Miralls en moviment copsen la mirada de qui observa. Què mira, com mira, perquè mira. Les famílies, els intèrprets, els nadons. Com miren? On miren? Perquè miren? Els orígens, la discapacitat, el gènere, els pensaments. Un recorregut per la diferència i per qui i com la mira. De 0 a 3 anys. Dissabte 6 a les 16.30h al Teatre L’Atlàntida de Vic.

Laika de la companyia Xirriquiteula Teatre. 1957. Som a Moscú. En plena Guerra Freda i la carrera espacial. Laika és una gosseta que sobreviu pels carrers i parcs de la gelada ciutat. Poc s’imagina que el seu destí la portarà a l’espai dins l’Sputnik i passarà a la història de la humanitat com el primer ésser viu en orbitar al voltant de la Terra. Dissabte 6a les 20h a La Sala Miguel Hernández de Sabadell.

Un dia de la companyia Roseland MusicalEn un racó de bosc, entre bolets i fulles que amaguen sorpreses, dorm el nostre personatge acaronat per una dolça melodia. Al despertar, la seva curiositat l’empaitarà i anirà descobrint com és Un dia per als més menuts en una gran ciutat. No serà Un dia com un altre per a ell, tot ple de novetats, però si pels petits espectadors que, a poc a poc i pas a pas, veuen aparèixer en la màgica transformació d’aquest racó de bosc els seus objectes, els seus sons, les seves aventures, les seves emocions, fins i tot on s’acaronen els seus somnis! D’1 a 5 anys. Diumenge 7 a les 11h a La Gralla de Sant Boi de Llobregat.

Que peti la plaça de la companyia Xip Xap TeatreAquest espectacle de música famliar al carrer té com a premisses les mateixes que tots els nostres espectacles d’animació: participació total de la totalitat del públic, gresca, molt moviment i qualitat de les seves cançons i danses. Diumenge 7 a les 12h a Gimenells.

La Superbleda de la companyia La BledaTots tenim superpoders. Els tenim tan amagats que costen de trobar, però quan els necessites, apareixen. La Bleda té la força d’una formiga perquè pot aixecar set vegades el pes d’una formiga, té el poder de desaparèixer perquè només aclucant els ulls ja no es veu, i pot salvar a qui convingui només dient “un-dos-tres-salvats”. Però quan sorgeixi un problema “real”, una necessitat “real”, ella tindrà el superpoder més real de tots: la imaginació. Diumenge 7a les 17:30h a la Casa de Cultura Sant Francesc de Granollers.

Heu triat la vostra? Si no, sempre us queda fer una ullada a l’agenda i escollir els vostres destacats. De combinacions n’hi ha moltes. En tot cas… no us quedeu a casa, a gaudir del teatre en família!

Comments are closed.

Pin It on Pinterest

Share This