10 / 01 / 19

DESTACATS/ Menú cultural nutritiu de circ, teatre i titelles per començar 2019 amb bon peu

Ja hi som! Tothom ben situat al 2019 i ben concentrat en no deixar de banda a la primera de canvi els objectius per aquest any. Oi que un dels vostres era passar més temps en família i oferir una dieta cultural nutritiva als vostres infants? Doncs va, comencem aquest cap de setmana amb bon peu. Com a entrants, podeu triar entre alguns cicles que aquest cap de setmana ens porten propostes interessants. Si voleu titelles, teniu tot un clàssic que torna a Lleida aquest cap de setmana: el Joc al Ninot. Arriba a la 23a edició i diumenge ens porta dues funcions de Circus, de la Cia Jordi Bertran, que posa fils a Xarlot amb escenes inspirades a Temps moderns, una de les seves pel·lícules més cèlebres. Si preferiu actors i actrius de carn i óssos, teniu L’Empordanet a Escena, una proposta més recent que repeteix enguany amb 10 espectacles a 10 pobles del Baix Empordà. El primer és aquest diumenge a Verges: Momode la Cia de Teatre Anna Roca. Les entrades de les 17h ja s’han exhaurit, per això, han afegit una segona funció a les 18.15h. I com a tercera opció d’entrants, teniu pallassos. El Petit Sandaru porta a aquest centre cívic de Barcelona diumenge Cuinassosun espectacle que treballa l’educació en la salut i el medi ambient, però amb mirada de nas vermell.

Un cop tenim els entrants triats, per a elegir el plat principal, teniu els nostres 5 destacats setmanals. Hi ha una mica de tot: circ, música, clown, teatre i titelles.

  • Nu de la Quim Giron. L’artista de circ i fundador de la companyia Animal Religion, Quim Girón, dirigeix i protagonitza la proposta d’aquest any del Circ d’Hivern de l’Ateneu 9Barris, amb què proposa reflexionar sobre el truc i despullar l’exercici del circ fins a quedar-se només amb el més essencial, fins a arribar a l’absurd. Espectacle recomanat per a tots els públics. Divendres 11 i dissabte 12, a les 20h, i diumenge 13, a les 18ha l’Ateneu Popular 9Barris de Barcelona.

  • Cromàtic de la companyia Com Sona? Dos músics juguen a imaginar sense límits, jugant com a infants, sense portes, finestres, ni sostre. Un animal es converteix en una cançó, un tamboret vell en un cotxe i una barra de pa en un instrument de percussió. A Cromàtic, tot és possible! Espectacle recomanat per a infants d’entre 1 i 6 anys. Dissabte 12, a les 18h, i diumenge 13, a les 12h al Teatre Tantarantana de Barcelona.

  • Quo no Vadis de la companyia La Pera LlimoneraRoma, 93 aC. Juli Cèsar, emperador de Roma, desesperat perquè encara no ha pogut conquerir Egipte, es disposa a consultar l’Oracle. L’Oracle, forma d’endevinació i predicció practicada pels pobles antics, prediu a Juli Cèsar la conquesta segura d’Egipte i li diu que, per tal que això s’esdevingui, cal fer prendre un verí a la reina Cleòpatra perquè perdi la memòria i sembri el desconcert entre el seu exèrcit, només així les tropes de l’Imperi podran entrar a Egipte. Espectacle recomanat per a infants majors de 6 anys. Diumenge 13, a les 12h al Teatre de la Vila de Palau-Solità i Plegamans.

  • La gallina dels ous d’or de la companyia Zum Zum TeatreUs agraden els diners? Molt? Els grangers d’aquesta història no patien gens pels diners i sempre repartien el que tenien amb qui més ho necessitava, però un dia una gallina va arribar a la seva granja i va pondre un ou d’or. Us imagineu si us passa a vosaltres? Espectacle recomanat per a infants majors de 4 anys. Diumenge 13, a les 18h al Teatre Municipal Can Gomà de Mollet del Vallès.

  • Operació A.V.I. de la companyia Farrés BrothersÉs sabut de tothom que els protagonistes dels contes tradicionals poseeixen el do de l’eterna joventut. Malgrat el pas dels segles, la Caputxeta, el Patufet, el Flautista i tota la resta mai no moren, mai es fan vells. Per estranyes circumstàncies, però, han estat objecte d’un terrible experiment i han envellit de cop. Espectacle recomanat per a infants majors de 6 anys. Diumenge 13, a les 18h a la Sala La Unió d’Alpicat.

De postres, el millor és mirar la nostra agenda i triar un bon caprici que us deixi un gran regust per tornar el proper cap de setmana. Bon profit!

Comments are closed.

Pin It on Pinterest

Share This