28 / 02 / 19

DESTACATS/ L’humor i la música omplen el carrer i les sales per celebrar Carnestoltes

Aquests dies, hem trobat nens i nenes que s’han posat la bata a l’inrevès per anar a l’escola, que han portat el nas pintat, hi havia marrecs amb corbata a la parada del bus, i d’altres, que es pintaven el cabell o, fins i tot, que feien classe en pijama! Són dies una mica esbojarrats. Com si el Rei Carnestoltes dirigís l’obra de teatre atorgant els papers a la babalà sense un guió massa treballat. Però el cas és que el carrer sembla com un espectacle itinerant d’animació. I això és fantàstic perquè festes com les de Carnaval ens empenyen a celebrar-ho a l’espai públic. Això també es nota a l’agenda. Des d’avui i fins diumenge, tenim concerts, espectacles itinerants, clowns… i també espectacles de sala. I no en una sala qualsevol, sinó al Teatre Nacional, que també té programació familiar. En els destacats d’aquesta setmana, trobareu escenaris de tot tipus. El cas és gaudir del teatre:

  • The incredible box de la companyia La TalQuan es va estrenar, fa 150 anys, The Incredible Box va ser un èxit. Mostraven l’excel·lència i reunien el millor talent d’aquell moment. La millor cantant d’òpera, la de la veu més cristal·lina, el millor mag del planeta, el més audaç, el millor acròbata… Tots sortien de dins d’un decorat extraordinari. Ara, el director i dos excèntrics ajudants intenten mantenir la grandesa del show. Però la genialitat no s’hereta… encara que potser, al final, de tant intentar ser magnífics, ho aconseguiran. Un espectacle recomanat per a tots els públics. Divendres 1 a les 17.30hal Centre Cívic Barceloneta, Barcelona.

  • Zeppelin de la Companyia de Comediants La BaldufaMonsieur Bocamoll, Marcello l’Inventor mecànic i Ursus el valent Pilot acròbata, ens porten amb el seu Zeppelin a la fabulosa era dels pioners aeris de principis del segle XX. Davant de la ciutadania bocabadada, realitzen el seu vol d’exhibició. Res els pot fer enrere. Ni tempestes, ni avaries, impediran realitzar el seu periple. Amb l’ajuda del públic superaran tots els entrebancs possibles. En el seus viatges pel món coneixeran gent, ciutats, s’enamoraran… la música i el color ompliran els carrers. Un espectacle recomanat per a tots els públics. Divendres 1 a les 18hal carrer Músic Vivaldi, Lleida.

  • La gallina dels ous d’or de la companyia Zum Zum TeatreUs agraden els diners? Molt? Els grangers d’aquesta història no patien gens pels diners i sempre repartien el que tenien amb qui més ho necessitava, però un dia una gallina va arribar a la seva granja i va pondre un ou d’or. Us imagineu si us passa a vosaltres?
    Un espectacle recomanat a partir de 4 anys. Aquest és l’últim cap de setmana que aquesta aclamada obra està al TNC. Dissabte 2 a les 17h i diumenge 3 a les 12ha la sala Tallers del Teatre Nacional de Catalunya, Barcelona.

  • Xarivari de la companyia Teatre Mobil. Cinc històries representades per dos actors que interpreten els diferents personatges, que van des d’un pastor d’atura amb el seu gos a un cantant que perd la veu, passant per uns músics, una geganta, un nan i un titellaire amb la seva marioneta. Un espectacle recomanat per a tots els públics. Diumenge 3 a les 17hal Teatre Principal d’Arenys de Mar.

Animeu-vos a fer les vostres valoracions a les pàgines dels espectacles. La millor crítica és la vostra!

Comments are closed.

Pin It on Pinterest

Share This