24 / 10 / 19

DESTACATS / Les Fires de Girona i el festival Passatge Insòlit de Santa Coloma de Gramenet marquen aquest cap de setmana d’espectacles familiars

Les Fires de Girona i el festival Passatge Insòlit de Santa Coloma de Gramenet són cites importants d’aquest cap de setmana -en el cas gironí, els propers 10 dies- pel que fa a les arts escèniques familiars. La programació de les festes de Sant Narcís, patró de Girona i de les mosques, inclou Matito i la gota d’aigua (26 d’octubre, 11.30h a la Plaça de l’Assumpció); la proposta de carrer i clown A la fresca, d’Anna Confetti (27 d’octubre, 12h a la Rambla de la Llibertat); la peça de circ Quan no tocàvem de peus a terra del Circ Pistolet (29 d’octubre, 19.30h a La Copa); l’estrena de Les vacances de Madame Roulotte, una peça a càrrec de La Bleda (1 de novembre, 12h i 17h a la Plaça de l’U d’Octubre de 2017) i l’espectacle de titelles hologràfiques L’Oníric Món de Dins, de la companyia Holoqué (2 de novembre, d’11.30 a 13.30h i de 16.30 a 19h) a la Plaça de Santa Susanna.

Pel que fa al Passatge Insòlit, es tracta d’una proposta completíssima i molt singular, especialitzat en les arts del firaire, la qual cosa vol dir que es presenten espectacles en petites carpes o espais reduïts “on es mostren curiositats, atraccions que funcionen amb energia humana, petits shows inspirats en les barraques de fira,  jocs…” Dissabte i diumenge, a Can Roig i Torres, hi podreu veure espectacles de Circ Xic (Teatre de Funàmbuls), Slow Olou (Nothing de nothing a ritme d’escargots), Circ Pistolet (Quan no tocàvem de peus a terra), Tercio Incluso (Normalmente o viceversa) o Pere Hosta (Open Door). Però per si de cas no podeu acostar-vos a Girona o a Santa Coloma de Gramenet, us proposem cinc espectacles meravellosos que es poden veure arreu del país.

 • Els cistells de la Caputxeta, de la companyia Samfaina de colors. Samfaina de colors fa una passejada pel calendari a través del llibre de poemes de Miquel Martí i Pol ‘Per molts anys!’, on el poeta dedica una poesia a cada mes de l’any. I és que ara es veu que el famós cistell de la Caputxeta no era un de sol, no. Dotze en té. Un per cada mes de l’any. I si bé és cert que dins del cistell hi porta melmelada, suc i galetes, també és veritat que a cada mes de l’any s’hi ha deixat caure un vers o una tonada. De poesia i de cançó. Música tradicional, poemes, cançons, estris i joguines. Samfaina de colors en estat pur. A partir de 2 anys. 10€. Dissabte 26 a les 18h, al Teatre Fortuny de Reus.

 • El Secret de la Detectiva Klaus, de la companyia Engruna Teatre. La detectiva Klaus és una investigadora curiosa i divertida capaç de resoldre els enigmes més difícils! Aquesta vegada però, no aconsegueix resoldre el secret que amaguen uns objectes i llibres estranys que han arribat a les seves mans… Fent un viatge a través d’alguns dels contes més coneguts pels menuts de casa, com la Caputxeta, els tres porquets, el Patufet o Hansel i Gretel… descobrirem el veritable secret de la detectiva Klaus. Al final del conta contes, repartirem un petit desplegable a cada nen per ajudar-lo a imaginar, inventar i explicar una història nova! De 2 a 8 anys. 8,5€ / 9,5€. Diumenge 27 a les 12 i 18h al Teatre dels Lluïsos de Gràcia, de Barcelona.

 • Hamelí, de la companyia Xip Xap Teatre. Alguns clàssics tenen el poder de sobreviure al pas del temps i continuar oferint lectures que ens resulten completament contemporànies. Com Hamelí, un espectacle basant en un conte clàssic que manté viva una essència que pensem que és imprescindible explicar. Hamelí explica la misteriosa desgràcia d’una vila que ben bé podria ser la teva, on conviuen tots els veïns i veïnes, amb les seves alegries i les seves discòrdies, però un fet farà que la seva convivència es vegi alterada de forma dramàtica, la població es envaïda per una plaga de rates, però ningú sap d’on han vingut, o potser es que no han vingut d’enlloc. I sempre han estat allí? A partir de 4 anys. 4,40€ / 4,50€ / 5€ / 6€. Diumenge 27 a les 18h, al Teatre Municipal Foment de Juneda.
 • Facebook
 • Twitter
 • Google+
 • Pinterest

Hamelí. Foto: Cactusoup.

 • Polzet, de la companyia Zum-Zum Teatre. Els clàssics ho són per la seva capacitat de resultar contemporanis en qualsevol temps. Polzet és un conte en el qual un nen menut i enginyós salva a tots els seus germans i a la seva família, després que els seus pares desesperats hagin hagut d’abandonar-los en el bosc per falta de recursos. Són molts els temes que Perrault aborda amb aquest conte; la relació entre el bé i el mal, la generositat, la bondat, i sens dubte, el tema principal en la nostra versió: l’abandonament, perquè Polzet es contextualitza en una situació que estableix paral·lelismes molts clars i molt crus amb la societat actual. Qui busqui el Polzet de Perrault trobarà el que busca, com també ho farà qui desitgi trobar una visió nova i estimulant. Divertida per als nens i nenes i commovedora per als adults, (encara que potser resulti al contrari), presentem el conte a través de la relació d’un fill amb el seu pare. I és per això que aquest és un espectacle especialment ideat per a pares i fills, per a mares i filles (feu les combinacions que vulgueu). Segons diuen, els contes es van inventar per a dormir als nens i despertar als adults, però …i si els pares fossin els nens i els fills els adults? A partir de 6 anys. 3€. Diumenge 27 a les 18h a la Plaça de La Unió d’Alpicat.
 • Facebook
 • Twitter
 • Google+
 • Pinterest

Polzet. Foto: David del Val.

Comments are closed.

 • Una iniciativa de:
  Associació Professional de teatre per a tots els públics
  Amb el suport de:
  Col·labora:
  col·labora Diputació de Barcelona                 Institut d'Estudis Ilerdencs         Diputació de Lleida        Ajuntament de Barcelona

Pin It on Pinterest

Share This